گزارش

گزارش,گزارش ها,خبر,خبری,اخبار,گزارش انجمن ها,گزارش ادبی,گزارش های فرهنگی,گزارش روز,خبرگزاری ها,خبرگزاری,شاهنامه,آواتیس,آریا,آریاپارسی سرا,عمران حیدری آریا,آریا1,آریا2,آریا3,ariya,پارسی سرایی,من پارسی می سرایم,گویش پارسی,پارسی گو,پارسی سرا ,آیین شهریاری,رونمایی از برنامه آیین شهریاری

گزارش های فرهنگی

یک‌شنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۲ | ۱۷:۴۵ ۰ نظر  بازدید

آریا پارسی سرا


 

جشن زادروز رابرت برنز با حضور پروفسور امین

گفتار از زبان پروفسور امین:
شاعران ملت ساز:از رابرت برنز تا فردوسی
پروفسور حسن امین
جمعه شب ۲۷ ژانویه ۲۰۲۳ تا دیر وقت در مجلس بزرگداشت رابرت برنز Robert Burns شاعر ملی اسکاتلند در گلاسگو بزرگترین شهر اسکاتلند بودم .از سوی اسکاتلندی های سراسر جهان، زادروز تولد برنز در ۲۵ ژانویه همه ساله به مدت یک هفته جشن گرفته می شود و معمولا برای این که مردم در روزهای عادی به کار و زندگی معمولی شأن برسند، جشن ویژه در طول هفته بزرگداشت به شبی موکول می شود که روز بعدش شنبه یا یکشنبه ( آخر هفته و تعطیل) باشد.
رابرت برنز که اسکاتلندی ها عاشقانه او را رابی برنز می گویند، نماد فرهنگ و سمبل استقلال تاریخی اسکاتلند است. اشعار عاشقانه او به اکثر زبان های معتبر جهان ترجمه شده و مواضع اجتماعی و سیاسی او در صدها کتاب و هزاران مقاله بررسی شده است. دانشگاه گلاسگو موسسه ویژه برنز پژوهی دارد و سروده های این شاعر که همزمان با انقلاب کبیر فرانسه و جنگ های استقلال آمریکا می زیست، مجموعه ای از سنت های بومی، آزادی و لیبرالیسم را توام با حساسیت های اجتماعی و سوسیالیسم نمایندگی می کند.
برنامه امسال جشن تولد برنز در گلاسگو، شامل برنامه های متنوع دکلمه اشعار برنز، پخش کلیپ زندگی و آثار او، اجرای موسیقایی و نمایش اشعار او، پذیرایی با غذای سنتی هگس (موضوع یکی از اشعار برنز) و سخنرانی میان فرهنگی من به عنوان « نگاه یک چهره بین المللی به یک شاعر ملی» بود .
من در سخنرانی ام راجع به نقش زبان و ادبیات به عنوان یکی از مولفه های هویت ملی در فرهنگ های مختلف جهان صحبت کردم و در حقیقت، سخنران اصلی بلکه تنها سخنران این مراسم من بودم که از افقی گسترده تر و با نگاهی تطبیقی و میان فرهنگی به شاعر ملی اسکاتلند دیده دوختم.
من در این سخنرانی، نخست از مفهوم و مختصات ملت و ملی در حقوق بین الملل سخن گفتم و بعد به داشتن زبان و فرهنگ مشترک برای تحکیم هویت ملی پرداختم. سپس نقش شاعر ملی را در تحکیم هویت ملی بر زبان آوردم. گفتم روبرت برنز شاعر ملی اسکاتلند است، چون با پیوستن اسکاتلند به انگلیس در ۱۷۰۷ و پایان دادن به استقلال اسکاتلند مخالف بود. اما کشورهای دیگر هم شاعر ملی خودشان را دارند. برای مثال ما هم در کشورهای فارسی زبان ایران. افغانستان و تاجیکستان، هزار سال پیش شاعری داشتیم به نام فردوسی که هویت مستقل ملی و فرهنگی ما مستقل از زبان و ادبیات عربی، مرهون اوست و من او جایگاه او را در پایان سخنرانی مفصل تر معرفی خواهم کرد.
شکسپیر در انگلیس، گوته در آلمان ، دانته در ایتالیا ، .ویکتور هوگو در فرانسه همان نقشی را دارند که برنز در اسکاتلند دارد. در ایران و کشورهای فارسی زبان هم حکیم ابوالقاسم فردوسی خالق شاهنامه، شاعر ملی همه اقوام ایرانی است و تاریخ و فرهنگ ایران بزرگ زبانی و فرهنگی به او مدیون است. من که در خدمت شما هستم به تقلید آن شاعر ملی، شاهنامه دیگری در هفت مجلد نوشته ام که حاوی تاریخ تمدن ایران از آغاز تا سال ۲۰۲۰ میلادی و ۱۴۰۰ خورشیدی است.

پی نوشت:

رابرت برنز (به انگلیسی: Robert Burns) ‏ (۲۵ ژانویه ۱۷۵۹ – ۲۱ ژوئیه ۱۷۹۶)، معروف به رابی در بین اسکاتلندی‌ها، شاعر و ترانه‌سرای اسکاتلندی بود. از او به عنوان شاعر ملی اسکاتلند یاد می‌شود و شهرت جهانی دارد.

..........................................

شاهنامه امین، پژوهشی گرانبها در مورد شاهنامه

به نقل از: پایگاه خبری شهربان پرس

امروز خواندن‌ِ کتابِ رشک‌انگیز، پرفسور سیدحسن امین (فردوسی و شاهنامه) را به اتمام رساندم. به هنگام خواندن کتاب همان‌ لذتی را بردم که،سالها‌ست با‌ خواندن شاهنامه می‌برم. در اینجا قصد نقد اثر و یا اعلام نظر در باره‌ کتاب را ندارم. چرا که، در خود آن وسع و توان را نمی‌بینم، تا بتوانم این اثر بزرگ را نقد‌ کنم. همچنین ابزار و ادوات لازم را در اختیار ندارم تا بتوانم، نقدی بر آن بنویسم. چرا که:

تکیه بر جای بزرگان نتوان زد به گزاف

مگر اسباب بزرگی همه آماده کنی

حال تا روزی‌ که این اسباب فراهم آید، در اینجا فقط به شرح لذتی که از خواندن کتاب بردم می‌پردازم‌.

همانگونه که همگان‌ آگاهند؛ ما در معرفی کتاب در پی آن هستیم تا مخاطب را از وجود یک کتاب آگاه کنیم. و در این رهگذر، نباید در معرفی کتاب سو‌گیری ‌کرد.‌ اما من از خواندن کتاب پرفسور امین، چنان لذتی بردم و از آن آموختم که، ممکن است خواننده‌ی‌ این معرفی‌نامه، احساس کند، من به نقد کتاب پرداخته‌ام. در صورتیکه اینگونه نیست. چرا که، کار نقد چیز دیگری‌ است. ما در نقد کتاب، محتوای آن را زیر ذره‌بین قرار می‌دهیم و آن را می‌سنجیم.‌ تا زوایای تاریک، چه‌ مثبت و چه منفی اثر را، برای خواننده روشن نماییم.

در اینجا ما ضمن معرفی کتاب، سعی می‌کنیم تا، در حد وسع و توان اندک خود، نگاهی نقادانه هم به کتاب داشته باشیم‌. چرا که نوشتن نقد بر اثر هم منتقد را دقیق‌تر می‌کند، هم معیاری دقیق‌تر به دست خواننده اثر می‌دهد. تا کتاب را بهتر فهم کند.

در معرفی کتاب باید بگویم، این کتاب در میان آثار برتر پژوهشی در مورد شاهنامه، یکی از برترین‌ها پژوهش‌هایی‌ست که، تا به حال به نشر درآمده است. این اثر سترگ می‌تواند، خوانندگان شاهنامه را در فهم کتاب به بهترین وجه ممکن یاری کند. برای همین به خوانندگان شاهنامه توصیه می‌شود، شاهنامه امین را بخوانند. که خود شاهنامه‌ای دیگریست.

حال ببینیم، چه‌ انگیزه‌ای موجب شده تا حسن امین دست به چنین کار بزرگی بزند؟

بیشتر بخوانید

طولانی‌ترین شب‌ها در سایه فن‌آوری

مجموعه داستان «باغ دربسته» از گودرز شکری

و آیا نویسنده در طول کتاب به هدفی که داشته رسیده است؟

حسن امین، فیلسوف، حقوقدان، تاریخدان، ایرانشناس، ادیب، شاعر، استاد اسبق دانشگاه های انگلستان، هند و چین و استاد افتخاری بین المللی دانشگاه حکیم سبزواری است.

امین هفتاد عنوان کتاب به فارسی و انگلیسی و بیش از دویست مقاله پژوهشی در داخل و خارج، تالیف و تصنیف کرده است‌‌.

کسانی که با آثار امین آشنایی دارند، و کتاب “فردوسی و شاهنامه” او را خوانده‌اند. به سادگی می‌توانند انگیزه وی را از نوشتن کتاب دربیابند. و از آن ساده‌تر متوجه می‌شوند، امین در طول کتاب به هدفی که داشته رسیده است. انگیزه او از نوشتن کتاب عشق به میهن،شاهنامه، فردوسی و تاریخ درخشان ادبیات فارسی‌ست‌.و اگر من بتوانم‌ کتاب را درچند‌ عبارت خلاصه کنم.و از اشتراک و اختلاف نظر خودم، با نظر حسن امین در مورد شاهنامه چیزی بگویم. اول اینکه باید بگویم؛ من که‌ هستم؟ که با دانش اندک خود، بتوانم از اختلاف نظر خود، با استاد چیزی بگویم. اما تا جاییکه من، با شاهنامه و آثار جدی پژوهشی که، در باره شاهنامه فردوسی نوشته شده، آشنایی پیدا‌ کرده‌ام. دریافته‌ام در تمامی طول کتاب با نویسنده اشتراک نظرِ همراه با تحسین داشته‌ام‌.

در سوگ استاد ناصر تکمیل همایون

نویسنده در بخش یکم کتاب، از اهمیت فردوسی و شاهنامه سخن گفته است. و به ما نشان داده‌، که چگونه فردوسی و اثرش مهم‌ترین گوینده‌ در میان مهم‌ترین گویندگان و بهترین کتاب‌ در میان بهترین کتاب‌های ایرانیان است. نویسنده بدرستی فردوسی را احیاگر زبان پارسی و هویت ایرانی معرفی کرده است. و نشان داده است، بدون پاسداری فردوسی از زبان پارسی، زمینه‌ای‌ بوجود‌ نمی‌آمد،تا نوابغی چون مولانا، سعدی و حافظ بتوانند، درخشانترین آثار شعری زبان پارسی را بسرایند.

در بخش دوم، حسن امین از جهان‌بینی و خداشناسی فردوسی سخن گفته است. تا در این میان ما را با ابیات الحاقی به شاهنامه آشنا سازد. چرا که، ابیات الحاقی در طول تاریخ و حیات شاهنامه، از همان دوران سلطان محمود غزنوی تا به امروز بزرگترین موانع را، در برابر ما‌، برای شناخت شاهنامه و روح حاکم بر آن قرار داده‌اند.در بخش سوم، نویسنده از عرفان و متافیزیک در شاهنامه سخن رانده است‌.استاد توس خود بخوبی می‌دانست، شاهنامه در بخش اسطوره‌ای دچار سوتفاهم عمومی قرار خواهد گرفت. بعضا اساطیر را عین حقیقت تاریخی تصور خواهند کرد. و عده‌ای دیگر آنها را افسانه و دروغ خواهند پنداشت.

برای همین فردوسی برای پیشگیری از چنین سوتفاهمی می‌فرمایید:

تو این را دروغ و فسانه مدان

به یکسان‌ روش در زمانه مدان*

از او هرچه اندر خورد با خرد

دگر بر ره رمز معنی برد

فردوسی در این دو بیت، دو بخش اساطیری و‌ تاریخ را از هم تفکیک می‌کند.

در بخش چهارم،حسن‌ امین دین شناسی تطبیق در شاهنامه را گزارش می‌کند. و یا اگر بخواهیم بهتر بگوییم، تدریس می‌کند.

دین را برای ما تعریف و تاریخچه‌ای از حوزه‌های متنوع دینی و اثرات آن را بر یکدیگر توضیح می‌دهد‌. از عقاید و ادیان رایج در سرزمین‌های اسلامی، چون هندویی‌، بودایی‌، زرتشتی، مانوی، مسیحی و غیره سخن می‌راند. و نشان می‌دهد چگونه ادیان مختلف جهان در شاهنامه بازتابی مناسب یافته‌اند. همچنان نشان می‌دهد،چگونه اندیشه اسلامی متاثر از کیش مهر بوده است. تا بتوان بازتاب آن را در دیوان حافظ مشاهده کرد:

شست‌وشویی‌ کن وانگه به خرابات خرام

تا نگردد ز تو این دیر خراب آلوده

و یا:

از آن به دیر مغانم عزیز می‌دارند

که آتشی که نمیرد همیشه‌ در‌ دل‌ ماست

همچنین به ما ثابت می‌کند، زرتشتی بودن فردوسی یک توهم فاقد وجاهت علمی و نشان تعصب نژادی است‌‌‌. و گزارش‌های فردوسی از باورها و مناسک زرتشتی، در شاهنامه نتیجه‌ی روایت‌ امانت‌دارانه استاد توسی از راویان زرتشتی میباشد‌. این امانت‌داری در جای‌ جای شاهنامه مشهود است.

در مورد آیین مزدک هم چنین شرح می‌دهد؛ ظهور مزدک پیش‌تر یک حرکت اجتماعی بود. که با مقبولیت نزد عامه مردم در قالب‌ یک دین جدید ارائه شد‌. برآمدن مزدک به روزگار قباد، اعتقادات اشتراکی او و تقسیم‌ انبار دولتی به هنگام خشکسالی و کشته‌ شدنش به دستور انوشیروان را فردوسی در شاهنامه چنین گزارش کرده‌ است:

بیامد‌ یکی مرد مزدک به نام

سخن‌گوی‌و بادانش‌و رای‌و کام

گرانمایه مردی و دانش فروش

قباد دلاور بدو داد گوش

اما در پی مخالفت موبدان با مزدک و قباد، خسروانوشیروان(ولیعهد) هم با مرام اشتراکی‌ مزدک به مخالفت می‌پردازد و قباد ناچار مزدک را به انوشیروان می‌سپارد:

گر ایدون که او را بود راستی

شود دین زرتشت در کاستی

یکی دین نو ساختی در جهان

نهادی زن‌ و خواسته در میان

بعد‌ از وارد آمدن این اتهامات بر مزدک. مزدک به دست انوشیروان بر دار می‌شود.

کودکان شاهنامه‌خوان در هگمتانه

حسن امین ضمن گزارشی‌ از دین مانی، بیوگرافی کوتاهی نیز، از وی را در اختیار ما قرار میدهد و می‌نویسد؛بنابر روایت شاهنامه، مانی در زمان شاپور ساسانی ظهور کرد و مدعی پیامبری شد. و توضیح می‌دهد؛شاید فردوسی به دلیل ویژه‌کاری مانی در نگارگری که استادکاران آن فن عموما از چین بوده‌اند،مانی را اهل چین می‌داند و داستان او را که البته با تاریخ مستند منطبق نیست چنین باز می‌گوید:

بیامد‌ یکی مرد گویا ز چین

که چون او مصور نبیند زمین*

بدان چرب‌دستی رسیده به‌ کام

یکی پر منش مرد مانی به نام

در بخش پنجم کتاب، تاریخ ایران در شاهنامه مورد مداقه قرار می‌گیرد.حسن امین بخش تاریخی شاهنامه را چون بخش اسطوره‌ای و پهلوانی مقوله‌‌ی‌ علم تاریخ نمی‌داند. و آن را از قول نیچه “تاریخ‌یادبودی” می‌نامد‌. یعنی از مقوله ادبیات، به‌ ویژه حماسه و خطابه و انسانیت. حسن امین به درستی، مورخ “تاریخ واقعی” را یک ناظر کاملا بی‌طرف می‌داند. که درصدد اثبات ترتب معلول بر علت می‌باشد‌.‌ درست بر خلاف “تاریخ‌ یادبودی” که مورخ یا روایتگر یک داور بی‌غرض و بی‌حرکت نیست، با معیارهای خاص، گذشته و حال و آینده را به هم وصل می‌کند و نه تنها بی‌طرفی ندارد بلکه کاملا درگیر است‌.او از بین وقایع مختلف،تنها‌ وقایعی را که دوست دارد و با مذاق او می‌سازد، گزینش و تفسیر می‌کند. شکست ایرانیان از اعراب و سقوط ساسانیان ضربه‌ای بس سنگین به غرور ایرانیان وارد می‌آورد. شکست ایرانیان در برابر اعراب فقط شکست نظامی نبود. شکست بزرگتر شکست فرهنگی بود. که به شدت زبان پارسی و هویت ایرانی را در خطر نابودی قرار داده بود‌. با چنین احساس خطری بود که، برآمدن فردوسی و نظم شاهنامه تبدیل به یک ضرورت تاریخی شد. حسن امین در پایان بخش پنجم، یکی از دقیق‌ترین‌ نتیجه‌‌گیری‌ها را نسبت به اندیشه حاکم در شاهنامه دارد. و بر خلاف ایران‌گرایان رادیکال، شاهنامه‌ی‌ فردوسی را زمینه‌ساز مفاهیم نادرستی چون برتری نژادی و نژادپرستی نمی‌داند. همچنین بدرستی اعلام می‌کند؛ شاهنامه مبلغ پلشتی‌هایی‌ چون، تبعیض نژادی یا ایجاد حس تنفر و تحقیر نسبت به ملیت‌ها و قومیت‌های دیگر نیست‌.

کتاب در بخش ششم، زن و خانواده را در شاهنامه گزارش می‌کند. در شاهنامه عشق شالوده‌ی ازدواج است. چنانکه در ازدواج زال‌و‌رودابه، رستم‌وتهمینه، بیژن‌و‌منیژه ازدواج بر اساس همین عشق دوجانبه شورایی‌ شده است. در آخر اینکه فردوسی در داوری نسبت به زن نگاه جنسیتی ندارد. بلکه نگاهی اخلاقی دارد.

برای همین، در باب برابری زن و مرد و دختر و پسر می‌فرماید:

چو فرزند را باشد آیین و فر

گرامی به دل بر، چه ماده چه‌ نر

شاهنامه در جای جایش ستودنی‌ست.

اما در نگاه به زن، یک شاهکار است.

آن هم در دورانی که زن، مقصر گناه نخستین و مظهر شر و وسوسه فریب و نقص عقل بوده است. کتاب در بخش هفتم، به سوگند در شاهنامه می‌پردازد. نویسنده پیش از پرداختن به سوگند در شاهنامه به پیشینه‌ی‌ تاریخ سوگند در فرهنگها‌، نظام‌های‌دینی، سیاسی و حقوقی می‌پردازد و اطلاعات خوبی در مورد سوگند خوردن به خواننده می‌دهد.

سپس به نمادهایی‌ اشاره می‌کند که، قهرمانان شاهنامه به آنها سوگند می‌خورد‌ه‌اند. نماد‌هایی که در فرهنگ ایران باستان مقدس و عزیز بوده‌ است‌. از جمله خدا،ستارگان، ماه‌و‌خورشید‌، تخت و تاج و نگین شاه و ….

نویسنده در بخش هشتم، به آرایه‌های ادبی در شاهنامه می‌پردازد. و نشان می‌دهد فردوسی در شاهنامه از صنایع و آرایه‌های ادبی مختلف سود جسته است‌.

از صنایع لفظی که وابسته به الفاظ‌اند. مانند تسجیع، ترصیع، لف‌و‌نشر، تجنیس و امثال آنها. همچنین از صنایع معنوی که با معنای کلمات سروکار دارند. مانند ارسال‌ مثل،تمثیل اقتباس، ایجاز، ایهام، تلمیح، اطناب، تشبیه، مراعات نظیر و ….

شیرسنگی همدان دروازه اکباتان

آخر اینکه شاهنامه علاوه براینکه منجی هویت ملی و احیاگر زبان پارسیست‌.

سرشار از آرایه‌های ادبی و از جهت بلاغت مثل اعلای‌ بهره‌گیری مناسب از هنر بدیع است. و حسن امین توانسته، با استادی تمام، این حقایق شاهنامه را برای ما آشکار بسازد‌.کتاب در بخش نهم، به حکمت در این اثر سترگ پرداخته است. همچنین به جنبه‌ی‌ اخلاقی و پند‌آموزی در شاهنامه. آن هم با آوردن ابیات آغازین و پایانی کتاب.

در بخش دهم هم، از اشعار شاعرانی یاد شده که، عظمت و بزرگی استاد توس را ستوده‌اند. از جمله مثنوی ایران‌نامه سروده نگارنده کتاب(سید‌حسن‌امین) که با استناد به شعر فردوسی و در ستایش او سروده شده.

در بخش یازدهم، نویسنده گزیده‌ای از مقاله‌های نویسندگان ایرانی را در باره فردوسی آورده است. که هر یک خواندنی و منبع خوبیست برای شناخت فردوسی و شاهنامه.در بخش دوازدهم هم، کتاب به مقلدان فردوسی پرداخته. که هریک سعی کرده‌اند، به تقلید از فردوسی منظومه‌های بلند حماسی بسرایند.

آخر‌ اینکه، خواندن شاهنامه آسان نیست. مطالعه شاهنامه نیازمندِ مقدماتی است.

نیازمند خواندن آثار اساتید و پژوهشگران جدی و آکادمیک. و به یقین شاهنامه امین و یا کتاب “فردوسی و شاهنامه” اثر رشک‌انگیز پرفسور سیدحسن امین یکی از بهتری منابع برای فهم بهتر شاهنامه می‌باشد.

..............................................

حسن طزری ، احمدآریامنش ، آریا - نمایشگاه خوشنویسی احمد آریامنش تابستان 1401

.​...............................................................

نمایش شهادت بیوتراوهه

آریا و احمدخیرآبادی

سیروس همتی و آریا

نمایش شهادت بیوتراوهه

عمران حیدری آریا ، محمد متوسلانی ، سیروس همتی

نمایش شهادت بیوتر اوهه به کارگردانی غلامرضا عربی وبا بازی درخشان سیروس همتی خرداد1401

.............................................

*زندگی در خارج و خاکسپاری در ایران و بالعکس!!!*

*پروفسور حسن امین فیلسوف، حقوقدان و ایرانشناس*

هوشنگ ابتهاج متخلص به سایه غزلسرا و ترانه سرای نامدار به انتخاب خود با کسب تابعیت دوگانه سالها همراه خانواده، در آلمان زیست و بعد وصیت کرد که جنازه اش را به ایران بیاورند. دولت و‌ ملت هم از این کار استقبال کردند و سنگ‌ تمام گذاشتند.‌

سایه وضع مالی مناسبی داشت. بخش عمده ثروتش را از ایران به خارج فرستاد. همسر او در آلمان از دنیا رفت و همانجا دفن شد.‌ دختران و پسر او مقیم آلمان اند و همانجا زندگی می کنند و‌ لابد پس از صد و بیست سال همانجا دفن خواهند شد.

به این ترتیب، به اصطلاح حقوقی اقامتگاه رسمی و دائمی سایه آلمان بود و به همین دلایل، یکی از دختران سایه با انتقال پیکر پدرش به ایران مخالف بود و به دادگاه های آلمان شکایت برد که پیکر پدر را به ایران نیاورند و از دادگاه خواست که از انتقال پیکر پدر جلوگیری شود و سایه بلند پایه را در همان اقامتگاه دائمی اش به خاک بسپارند.

هرچه بود، به استناد وصیت سایه و با پیگیری دخترش یلدا وصیت سایه عملی شد و با همراهی مقامات جمهوری اسلامی ایران در آلمان و ایران، پیکر بی جان سایه به ایران آمد و در تهران و رشت تشییع شد. آقای دکتر مصطفی محقق داماد هم که استاد راهنمای آقای دکتر ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهوراند به سنت اهل قبله بر جنازه سایه که به عمر خود یک رکعت نماز نخوانده بود، نماز میت خواندند ، در حالی که در مراسم تشییع او‌، در تهران که خود من هم آنجا بودم کمونیست ها شعار دادند : سلام بر سایه، درود بر کیوان! و کیوان همان توده ای استالینیست معروفی بود که شاملو از او بعدها اعلام برائت کرد ولی سایه به او وفادار ماند.

من به این حواشی نمی پردازم و فقط به سنت انتقال جنازه از خارج به ایران و از ایران به مشاهده مشرفه نجف و کربلا و مشهد و قم، نگاهی ارایه می دهم.

من پیش از انقلاب مدتی در قم قاضی دادگستری بودم. آن زمان معروف بود که قم شهری است که واردات آن مرده است و صادرات آن ‌آخوند. اما از قدیم بعضی ساکنان قم هم وصیت می کردند که جنازه شان را به عتبات عالیات به عراق ببرند. همین سال گذشته هم آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی از مراجع تقلید مقیم قم که در روز سه شنبه دوازدهم بهمن ۱۴۰۰ در اقامتگاه دایمی خود در شهر قم از دنیا رفت ، بنا به وصیت ایشان، جنازه شان از ایران به کشور عراق منتقل و در کربلا به خاک سپرده شد.

من با این وصیت ها چه از جانب لائیک ها مانند هوشنگ ابتهاج و‌ چه از سوی متدینان مانند آیت الله صافی گلپایگانی، مشکل دارم، آن هم به این دلایل:

اول، برابر احکام شرع دستور موکد آن است که جنازه معطل نماند و مستحب است که در خاکسپاری میت عجله شود. مفهوم مخالف این حکم آن است که تأخیر در خاکسپاری و انتقال جنازه از شهری و کشوری به شهر و کشور دیگر در احکام اسلام مکروه است.

دوم، از جهت کلی، شخص در زنده بودن خودش و به انتخاب خودش شهر یا کشوری را برای زندگی ترجیح داده است، حالا چه معنی دارد که پیکر بی جانش را در خاکی که به آن پشت کرده است، دفن کنند؟؟

سوم، در مورد سایه، در مقام مقایسه باید گفت که بعد از صادق هدایت که در پاریس دفن شد، صدها شاعر و نویسنده ایرانی دیگر در اروپا و آمریکا دفن شده اند. در مورد آیت الله صافی گلپایگانی هم باید به یاد آورد که دیگر مراجع شیعه از جمله آیت الله حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی موسس حوزه علمیه قم و آیات ثلاث جانشین وی یعنی: آیت الله سید صدرالدین صدر . آیت الله سید محمدتقی خوانساری و آیت الله سید محمد حجت کوه کمره ای و بعد مرجع عالیقدر بلا منازع آیت الله بروجردی همه در قم به خاک سپرده شدند و‌هیچ یک وصیت نکردند که جنازه شان به نجف و کربلا منتقل شود.

چهارم، وصیت امثال سایه به این که در زادگاه خود دفن شوند، نشان و نماد حب الوطن و علاقه به ایران است، در حالی که اگر واقعا چنین علاقه ای وجود داشته باشد، این عزیزان باید به جای اهدای پیکر بی جان خود به این آب و خاک بخشی از ثروت خود را به ساخت مدرسه و درمانگاه و‌ کتابخانه در مناطق محروم‌ کشور اختصاص دهند

در نگاه متدینان هم پیش فرض وصیت افرادی که وصیت می کنند تا در مشهد و قم با کربلا و نجف به خاک سپرده شوند، این است که مدفونان این شهرها بیشتر مشمول عفو و رحمت الهی قرار می گیرند یا از عذاب اخروی مصون و محفوظ می مانند، در صورتی که برابر نصوص دینی و قرانی، ملاک و معیار ثواب و عقاب، اعمال انسان ها در زمان حیاتشان است و خاک و محل دفن میزان نیک و بد عاقبت انسان در عوالم پس از مرگ نیست و مدفن نمی تواند در کاستن از عذاب قبر یا افزایش بخشش الهی اثرگذار باشد. من به یاد دارم که در خردسالی که به اتفاق پدرم به زیارت حضرت رضا می رفتم در گوشه ای از حرم که محل دفن هارون الرشید خلیفه عباسی بود، زائران علی الرسم با بانگ بلند هارون را لعن می کردند، کنایه از آن که ‌مدفون شدن خلیفه جنایتکار در چند قدمی امام معصوم موجب نجات او از عذاب و عقوبت الهی نیست.

این توهم که دفن شدن در عتبات عالیات عراق موجب رحمت الهی می شود، در دوره قاجار فراگیر بود. جنازه امیرکبیر را از کاشان به کربلا بردند و در جایی در حجره ای در جنوب شرقی حرم امام حسین به خاک سپردند، اما پس از مشروطیت اندک اندک این رسم منسوخ شد.

مظفرالدین شاه قاجار که در بستر بیماری فرمان مشروطیت را امضا کرد، وصیت کرده بود که جنازه اش را به کربلا ببرند. او و پسرش محمدعلیشاه و نوه اش احمد شاه هر سه کنار هم در کربلا مدفون اند. اما عارف قزوینی در زندگینامه خودنوشت خویش می گوید که عامدانه به وصیت پدرش دایر به انتقال جسد پدرش به کربلا عمل نکرده است و شیخ محمدتقی بهلول در شعری نه چندان فصیح این رسم انتقال جنازه به عتبات را تقبیح می کند.

من این یادداشت را به این امید نوشتم که اولا بگویم ایرانیانی که ایران را دوست دارند ، در کنار مردم ایران در کشور بمانند و به سهم خود در مسیر توسعه فرهنگی و سیاسی و اقتصادی ایران تلاش کنند. جلای وطن و مهاجرت بی بازگشت ایرانیان به کشورهای دیگر یعنی انتقال رایگان نیروی انسانی و سرمایه ی علم و مهارتی که در ایران فراهم شده است و اکنون مفت و مجانی مثل پولی که از بیت المال اختلاس می شود، به کشوری دیگر تزریق می گردد‌.

پیام دوم من به ایرانیان مقیم خارج است که این برنامه سایه یا آیت الله صافی گلپایگانی را تقلید نکنند و به فرض که کسی به رغم جلای وطن و اقامت دایم در خارج می خواهد عشق و دلدادگی اش به مادر میهن را ثابت کند، دست کم ثلث ما ترک خود در خارج کشور را هم به ایران برگرداند و گرنه ایران به مرکز صادرات نیروی انسانی و فرار جوانان و واردات جنازه تبدیل خواهد شد!!!

*سیدحسن امین ١٠ شهریور ١٤٠١*

..........................................................

رشته کوه ها یا کوهان ایران در شاهنامه امین

به قلم پروفسور سیدحسن امین

چنان عاشق مرز ایران، شدم

که دلبسته رشته کوهان شدم

چو‌ دیدم بلندای البرز کوه

دلم پر کشید از صعود و شکوه

ستیغ دماوند آتش فشان

سوی آسمان رفته دامن کشان

دنا چون علم کوه، باشد بلند

س ب لان، زمین را کشیده به بند

بود زاگرس، رشته کوهی دراز

که ایران زمین است از آن سرفراز

این ابیات در مجلد یکم از مجلدات هفتگانه شاهنامه امین سروده من است. در کامنت های اینستاگرام خود به نشانی Prof h amin دیدم که یکی از استادان محترم ادبیات، به کاربرد تعبیر « رشته کوهان» در بیت نخستین از این بخش از شاهنامه امین که نظیره و مکمل شاهنامه فردوسی است، ایراد گرفته اند و با نوعی کم توجهی و عدم سعه صدر نوشته اند که کوهان فقط به کوهان شتر !! ناظر است، در حالی که دهخدا در لغت نامه در مدخل کوه صریحا به کوهان به همین معنی که من به کار گرفته ام، اشاره کرده و نوشته است: « کوه ...جبل ... برآمدگی کلان و مرتفعی در سطح زمین ...اوستا ...کوه. کوهان ... پهلوی کوه، کوهان، افغانی ...کوهان» ( لغت نامه، چاچ دانشگاه تهران، مدخل کوه، ص. ۱۸۷۵۶)

اکنون برای آن که فایده پاسخ من به این استاد علاقه مند، به دیگران هم برسد و از مجادله یا وسمت تحقیر و تکذیب منتقد محترم اما کم اطلاع، در امان ماند، به تحریر این یادداشت می پردازم تا حاصل زحمت نگارش این سطور، فایده ای اعم و عایده ای اتم داشته باشد.

به طور عام مسلم است و محتاج تاکید و تکرار نیست که در ادب پارسی به ویژه متنی حماسی چون شاهنامه امین، به کاربردن نشانه « آن » برای جمع بستن غیر جانداران بی اشکال است. دلایل و شواهد این قول هم، بسیار است و من در اینجا به ارایه چند دلیل و شاهد اکتفا می کنم:

۱. به طور خاص، از باب استناد به اشباه و نظائر، در ذکر اعلام جغرافیایی، موارد زیادی است که رود و کوه و دشت و روستا با «ان » جمع بسته شده است. در ادب کلاسیک، بهترین شاهد مثال را دهخدا در لغت نامه از ویس و رامین فخرالدین اسعد گرگانی نقل کرده است که کوه را نه با « ها» بلکه با «ان» جمع بسته است و همچون من در شاهنامه امین کوهان گفته است نه کوه ها:

که چون کرکس به کوهان بر گذشتی

بیابان را چو ناقه درنوشتی

( لغت نامه، همانجا، ص. ۱۸۷۵۸)

۲. باز افزون بر ادب منظوم کلاسیک، در زبان معیار نثر دانشگاهی امروز، نزدیک ترین و شبیه ترین اشباه و نظایر،به کابرد کوهان، واژه مرکب «میان رودان» برای بین النهرین ( میان دو رود) است. اگر ایراد دستور زبانی و گرامری این منتقد عزیز که نوشته اند : رشته کوهان غلط است و فقط رشته کوه ها درست است، ملاک باشد، پس واژه مرکب گوشنواز ،جا افتاده و مقبول میان رودان هم باید از زبان معیار حذف شود! و هیچ گویشوری این تحمیل را بر نخواهد تافت. پس به قیاس صحیح بودن« رودان» در میان رودان، « رشته کوهان» در شاهنامه امین هم صحیح است.

۳. ده ها روستا و ده در سرتاسر ایران بزرگ « کوهان» نام دارند و وجه تسمیه آنها کوهستانی بودن آنهاست و نه آن که کوهان شتر!!! وجه تسمیه آنها باشد. تعدادی از این اعلام جغرافیایی در لغت نامه دهخدا فهرست شده اند، مانند روستای کوهان در دهستان آبرود در بخش حومه شهرستان دماوند. ( همانجا، ص. ۱۸۷۵۹)

۴. البته به طور عام، نشانه برای جمع بستن اشیاء بی جان، « ها » ( مثل میز ها، نیمکت ها و صندلی ها) و برای جانداران « آن » ( مثل چارپایان، گاوان و خران) است. اما در موارد بسیار در زبان پارسی به ویژه در ادب منظوم از این قاعده کلی، عدول شده و می شود. برای مثال، دست و انگشت که جمع گرامری آنها، دست ها و پاها و انگشت ها ست، در بسیاری از متون نثر و نظم به دستان و انگشتان جمع بسته شده است. اما به عکس، جانداران همه جا با « ان» جمع بسته نمی شود و مثلا، ما می گوییم: گربه ها، گورخرها، خرگوش ها، دلفین ها، دایناسورها و ... که هیچ ادبدانی آنها را غلط نمی شمارد. جالب است که در زبان معیار جمع مخاطب انسانی( در واژه شما)، نوعا به شما ها و نه شمایان جمع بسته می شود. حتی نام آدم که اگر نه ابوالبشر و اشرف مخلوقات، اما حد اقل صد البته جاندار است، در شعر نیما با ها جمع بسته شده است: آی آدمها که در ساحل نشسته شاد و خندان آید ...

۵. ترکیب « رشته کوه ها» در قالب وزن عروضی شاهنامه نمی گنجد و حماسی هم نیست. بنابراین از مجازات شاعری است که شاعر به اجتهاد و ابتکار خود، رشته کوه را در اینجا به جای ها با آن جمع ببندد.

شواهد دیگر بسیار به نظر رسید به همین کوتاه سخن اختصار و بلکه اقتصار شد. نتیجه آن که بر این بیت شاهنامه امین هیچ ایراد و اشکالی وارد نیست:

چنان عاشق مرز ایران شدم

که دلبسته رشته کوهان شدم سیدحسن امین.تهران، ۸ امرداد ( اول محرم) ۱۴۰۱ خورشیدی.

......

دیدگاه آریا در باره واژه ی ( کوهان) که در سروده های پروفسور امین آمده است و مورد انتقاد قرارگرفته است.

واژه ی " آن" در پارسی به معنای اشاره به دور است ولی این واژه معناهای دیگری هم دارد.

واژه های بسیاری در زبان پارسی هستند که بیش از یک معنا دارند وگاهی برخی از واژه ها آنچنان پرمعنا هستند که خواننده دچار برداشت نادرست وسرگردانی می شود و باعث می شود که فرد دیدگاه نادرست بران بنویسد.

واژه ی " آن" نیز از این دست واژه هایی است که دارای چندین معنا می باشد که به برخی از معناهایش اشاره می کنم که به این مقاله مربوط می باشد.

واژه ی " آن" را درپایان برخی از واژه ها بگذاریم معنای جمع آن را می رساند،

مانند

درخت - درختان ، گل - گلان ، گیاه - گیاهان، شیر - شیران ، چشم -چشمان ، و... و... و... که برخی از این جمع ها درگذر تاریخ کمتر از دیگر واژه ها به کار گرفته شده و به گوش برخی از مردم نا آشناست و آنهارا دچار سردرگمی می کند.

جمع هایی مانند:

کوه - کوهان ، سنگ - سنگان ، کویر - کویران ، راه - راهان ، رود - رودان ، باغ - باغان ، بی آب - بی آبان (بیابان) و... این که برخی از جمع هاهم درگذشته نبوده و در گذرزمان ساخته شده و در میان مردم جا افتاده مانند کوهساران ، جویباران ، آبشاران ،و....

در برخی جاها "آن" را پسوند واژه یی قرا می دهیم معنای چندگانه می دهد

مانند:

۱- کوه - کوهان که هم به معنای ( کوه ها) و هم به معنای مانند کوه که می باشد به برآمدگی پشت شتر گفته می شود و اگر شتر دوکوهان را در نظر بگیریم همان معنای کوه ها را می رساند.

۲- بهار - بهاران که هم به معنای بهار ها است و هم به معنای (دربهار) را می باشد

۳ : سنگ - سنگان هم معنای سنگ ها ( ارزش ها) را می دهد و هم معنای وزین وبا ارزش .

چند واژه هم داریم که بیش از یکی دوبار در نوشته ها نیامده ولی معنای آن ها هم درست می باشد و معنای جمع ان را می رساند مانتد:

میان رودان = درمیان دو رود (بین النهرین)

میان راهان = درمیان دو راه (روستایی در کرمانشاه)

سنگان = ارزشها ( نام چند شهر و روستا در ایران و کشورهای همسایه

این که یک واژه دارای چند و چندین معناست از ویژگی های زبان پارسی است و پرباری این زبان را می رساند که شوربختانه به این موضوع کمتر توجه شده است و باید بگویم که درزبان پارسی با در نظر گرفتن ریشه ها، پسوندها، پیشوندها، میانوندها و شاخه های آن و ویژگی بازآفرینی واژه های نو می توان یک فرهنگنامه یک میلیارد واژه یی گردآوری کرد که نیازمند یک گروه چند هزارنفری و بودجه هنگفت می باشد که امیدوارم هرچه زودتر این رویدادباشکوه رخ بدهد

.

دهم امرداد ۱۴۰۱

عمران حیدری آریا

.................................................................

کتاب(سبزمنش در آیینه شعر) منتشر می شود!

ششمین جلسه‌ی بنیادجهانی سبزمنش با حضور و عضویت شخصیت های تاثیر گذار فرهنگی و انتشاراتی امروز، 17 دلو/ بهمن 1400 در تهران برگزار شد.

بر اساس گزارش سبزمنش؛ ششمین جلسه‌ی بنياد جهاني سخن گستران سبزمنش در حالی برگزار شد که ساحه فعالیت بنياد جهاني سبزمنش تا اکنون به 22 کشور رسیده است و عنقریب شامل سایر کشورهای که فارسی زبانان آنجا حضور دارند، خواهد شد.

جلسه با سخنان رهنمودی و پر مهر پروفسور سید حسن امین (عضو موسس و دبیرکل علمی- پژوهشی) آغاز و با مدیریت الحاج دکتر بسم الله شریفی(مؤسس و دبیرکل اجرايي بنياد جهاني سبزمنش) به پیش برده شد.

جلسه امروز در فضای مملو از اخلاص و صمیمیت با اشتراک:(آقای عمران حیدری آریا، خانم دکتر پریوش ابراهیمی، اعضای شورای رهبری، بانو نسرین حسینی غزل سرای معروف و عضو فعال سبزمنش، خانم دکتر آزرم نوایی، عضو فعال بخش روابط سبزمنش و مولف 12 عنوان کتاب، بهنام سعادتیان خبرنگارآزاد و عضو فعال سبزمنش، محسن میقانی مدیر انتشارات بعثت، فرهاد جلیلیان، خوش نویس و تندیس ساز، دکتر مجید ابراهیمی شریف، مسوول انتشارات نوآوران شریف، محمد عزیزی، رییس انتشارات روزگار، خانم نازی رحیمی، پزشک و فعال فرهنگی، خسروآقایی، شهبال قربان، محمد رضا شکوری، استاد غلام حسین، ابوالقاسم آخته، و...) برگزار شده و تصامیم ذیل اتخاذ گردید:

1- کار تدوین کتاب(سبزمنش در آیینه شعر) که از سوی دکتر بسم الله شریفی مطرح شده بود، مورد تایید قرار گرفت؛

2- کتابِ (سبزمنش؛ پیشینه، مووسسین و اهداف آن) مورد تایید و به انتشارات سپرده شد؛

3- انتخاب دبیران ولایتی(استانی) و شهرهای کلان مورد تایید قرار گرفت؛

4- بالای برگزاری جلسات هفتگی با رعایت موارد بهداشتی و صحی اجمالا بحث صورت گرفت و در پرنسیب تایید شد؛

5- و اعضای جدید بنیاد جهانی سبزمنش با خانه پری فرم عضویت، همکاری خویش را اعلام داشتند؛

گفتنی است که بنیاد جهانی سبزمنش یک نهاد فرهنگی، مستقل و دور از علایق و روابط سیاسی کشور ها بوده؛ به هیچ کشور و جریان سیاسی تعلق ندارد. هدف سبزمنش انسجام و نزدیکی فرهنیگان کشورهای مختلف بوده و بمنظور تبیین، حمایت و همگرایی ارزش های فرهنگی میان تمام زبان ها تلاش می نماید.

www.sabzmanesh.net

https://www.facebook.com/sabzmanish.network

https://www.facebook.com/groups/458947199153432

https://www.facebook.com/%D8%A8%D9%86%DB%8C%D8%A7%D8%AF-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%B3%D9%8F%D8%AE%D9%86-%DA%AF%D9%8F%D8%B3%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%B3%D8%A8%D8%B2%D9%85%D9%86%D8%B4-104476828443657

https://www.facebook.com/Besmellah.Sharefi

گزارش از: سبزمنش

........................................................

ویژه برنامه نخستین دوره استعدادیابی و کارگاهی هنرجویان هنرهای شاهنامه‌ای

خبرنگار: عمران حیدری آریا

ویژه برنامه نخستین دوره استعدادیابی و کارگاهی هنرجویان هنرهای شاهنامه‌ای

با حضور مدرسان، هنرجویان و مهمانان برجسته هنری ادبی و گروهی از مدیران کشوری

به میزبانی ستاد سازمان‌های مردم‌نهاد شهر تهران

به کوشش دانشگاه پیام نور و موسسه فردوسی توسی

آدینه (جمعه) ۵ آذر ماه ۱۴۰۰

از ساعت ۱۵ تا ۲۰

ثبت نام واتساپی:

۰۹۱۲۳۵۸۲۸۳۴

فهرست هنرمندان و مدرسان هنری ادبی:

۱- مهندس یاسر موحدفرد

مدرس هنر شاهنامه خوانی، گویندگی، مجری‌گری، ویراستاری و خبرنگاری

۲- عمران حیدری آریا

مدرس شعر و واژه‌شناسی

۳- نرگس صافی

مدرس هنرهای تجسمی، فتوکلاژ و فتومونتاژ

۴- عباس بهمنش

مدرس هنر نقالی و بازیگری

۵- غلام‌رضا خوشحال‌پور

مدرس هنر نقالی

۶- دکتر فائزه جنیدی

مدرس مولوی خوانی

۷- محمد نیری‌پسند

مدرس بین‌المللی مرشدی زورخانه‌ای و نقالی

۸- سید محسن ماهینی

نویسنده و کارگردان سینما

۹- کیوان ظهرابی

کارگردان نمایش و مدرس تاتر

۱۰- دکتر محمد کراچیان

مدرس داستان، فیلم‌نامه‌نویسی و نقالی

۱۱- فیاما ناصحی

مدیر دوبلاژ و مدرس صداپیشگی و دوبلوری

۱۲- نورا نجمی

نویسنده، کارگردان و تهیه‌کننده تاتر و سینما

۱۳- صادق صادقا

نویسنده، بازیگر و نگارگر

۱۴- دکتر ثمینه فاضل دربندی

مدرس سعدی خوانی

۱۵- حمید خزاعی

مدرس آواز و صداسازی

۱۶- می‌گل زندیه

مدرس مجری‌گری و گویندگی

۱۷- جعفرعلی سروی همپا

مدرس خوشنویسی و نقاشی خط

۱۸- رویا حیدری

مدرس نقاشی و نگارگری

۱۹- دکتر حسین پورگل

نویسنده و کارگردان هنرهای نمایشی

۲۰- معصومه قربانعلی

مدرس نقاشی پشت شیشه

۲۱- فاطمه عبدی

مدرس گرافیک

۲۲- محمدعلی علی‌خواصی

نقال و شاهنامه‌خوان

۲۳- لیلا رادفر

مدرس انگلیسی آموزی بر پایه ساختار زبان فارسی

۲۴- سودابه شادمان

مجری و مدرس فن بیان و اجرا

۲۵- لیلا علیزاده‌فرد

مدرس طراحی پوشاک ایرانی

۲۶- سودابه خدابنده‌لو

مدرس هنرهای تجسمی

۲۷- نفیسه کریمی

مدرس حافظ خوانی

۲۸- خورشید سعیدی

بازیگر تاتر و سینما

۲۹- دکتر شهرزاد رضادوست

مدرس شعرخوانی

۳۰- جمشید اکبرزاده رضایی

مدرس جلوه های ویژه سینما و تاتر

۳۱- مصطفی اکبرزاده رضایی

کارگردان سینما و تاتر

۳۲- فيروزه آدابی

مدرس مجری‌گری و گویندگی

............................................................

آیین گشایش نمایشگاه نقاشی معجزه رنگ

خبرنگار: عمران حیدری آریا

آیین گشایش نمایشگاه نقاشی معجزه رنگ

آدینه 9مهرماه 1400 خورشیدی با حضور هنرمندان، نویسندگان و ادیبان برجسته ی کشوری

این گشایش با حضورچهره هایی چون رضا بنفشه خواه، سیامک اشعریون، عمران حیدری آریا، شهاب اشعریون، شهریار اذانی،

نعمت الله میرزا بیگی، حوریه حافظیان و تنی چند از اهالی فرهنگ، ادب، موسیقی و هنر برگزار شد.

در این نمایشگاه چهره های رضا بنفشه خواه و سیامک اشعریون به دست رویا حیدری و مرضیه مزینانی در سبک سیاه قلم و راپید نقاشی شده بود که تابلو ها از سوی این دو نقاش به ایشان پیشکش شد.

نمایشگاه تا چهارشنبه 14 مهرماه بازدید برای همگان از ساعت 15 تا 18 می باشد

نگارخانه روزهای شنبه تعطیل است.

نشانی:خیابان شهید عباسپور (توانیر) شمالی،بعد از پل همت،نرسیده به میدان ونک،نبش کوچه هومان،شماره ۲۳،طبقه ۲،واحد۸ نگارخانه آتشزاد.

تلفن: ۸۸۸۸۴۴۰۷

هنرمندان:

زهرا حدادی، ملیکا باقری کزاز، سمیرا روزگرد، حسین محمدی نیا، محمدحسان حجتی،

مریم باقری، شیوا حیدری، نسترن موسوی زاده، مهسا ایثار، لیلا رادفر، محدثه روزگرد،

، هستی مذرعه فراهانی، نعمت الله میرزابیگی فینی، مرضیه مزینانی، آتنا محمدی نیا،

شهره تاجیک، کسرا شاددل، سپیده جودی شبستری، رویا حیدری..

رضا بنفشه خواه و کوچکترین هنرمند این نمایشگاه

پ

پیشکش تابلو چهره ی رضا بنفشه خواه از سوی رویا حیدری آفریننده ی تابلو.

پیشکش تابلو چهره های سیامک اشعریون و شهاب اشعریون از سوی رویا حیدری آفریننده ی تابلو.

پیشکش تابلو چهره ی رضا بنفشه خواه از سوی مرضیه مزینانی آفریننده ی تابلو.

پیشکش تابلو چهره های سیامک اشعریون و شهاب اشعریون از سوی مرضیه مزینانی آفریننده ی تابلو.

پیشکش کتاب های نفیس از سوی شهریار اذانی به رویا حیدری.

شیوا حیدری در کنار سیامک اشعریون و شهاب اشعریون.

رضا بنفشه خواه و دونقاشی که چهره ی ایشان را نقاشی کرده اند.

@heydari_artgallery

@atashzad_gallery

...................................................

آیین گشایش نمایش شب طولانی یلدا به میزبانی سنگلج

خبرنگار: عمران حیدری آریا

آیین گشایش نمایش شب طولانی یلدا به میزبانی سنگلج

به گزارش اختصاصی پایگاه خبری شاهنامه،

آیین گشایش نمایش شب طولانی یلدا به میزبانی تماشاخانه سنگلج

با حضور هنرمندان تئاتر

و مدیران فرهنگی از جمله

قادر آشنا، مدیرکل هنرهای نمایشی وزازت فرهنگ و ارشاد اسلامی

پریسا مقتدی، مدیر تماشاخانه سنگلج

یاسر موحدفرد، دبیرکل بنیاد فردوسی و مدیرعامل موسسه فردوسی توسی

عمران حیدری آریا، سردبیر پایگاه خبری شاهنامه

خانواده شهیدان برادران مظفر

دست اندرکاران نمایش:

نویسنده: گیتا داودی

کارگردان: ناصر آویژه

بازیگران به ترتیب ورود:

علی یعقوب زاده

رها آویژه

و

عباس افشاریان

طراح صحنه و لباس: سینا ییلاق بیگی

دستیار اول کارگردان و برنامه ریز: امید علیرضایی

دستیار دوم کارگردان: زهرا پاشاپور

طراح نور: حسین رودباری

دستیار طراح صحنه: محمد حسن درباغی فرد

مدیر صحنه: مبینا افراسیابی

روابط عمومی و مشاور رسانه‌ای: سمیه زمانی

انتخاب موسیقی، میکس و مستر: آرش سلگی

عکاسان:

اختر تاجیک

سیاوش محسنی

نرگس صدیقیان

ساخت دکور:

محمدحسن درباغی فرد

حمیدرضا نجفی

حسین نجفی

ساخت پیکره: مبینا افراسیابی

از سه شنبه ۶ مهر ماه ۱۴۰۰

ساعت ۱۸:۳۰

در تماشاخانه سنگلج

تهیه بلیت از طریق سایت تیوال: www.tiwall.com

شایان ذکر است به دستان خواهر شهیدان مظفر؛ “شمع شبهای طولانی” یلدا روشن شد.

شمع شب‌چراغ نمایش شب‌های طولانی یلدا به کارگردانی ناصر آویژه و نویسندگی گیتا داودی عصرگاه ششم مهرماه ۱۴۰۰ در تماشاخانه سنگلج به دستان خواهر شهیدان مظفر و با حضور جمعی از هنرمندان روشن شد.

زهرا مظفر خواهر شهیدان مظفر پس از تماشای نمایش، شبهای طولانی یلدا نظر خود را این چنین اعلام کرد:

با دیدن اسم نمایش اصلا فکر نمی‌کردم که موضوع نمایش ارتباط مستقیم با دفاع مقدس و ایثار خانواده شهدا داشته باشد،

که به نظر من همین موضوع می‌تواند عامل جذب مخاطبان جوان ما باشد.

زهرا مظفر با بیان این‌که، زیبایی‌های زیادی در دوران دفاع مقدس توسط شهیدان و رزمندگان ما رقم خورده است که بیان این رشادت‌ها به نسل جدید کار بسیار مشکلی است و این انتقال تنها از طریق ابزارهای هنری مثل نمایش می‌تواند امکان پذیر باشد که نویسنده و کارگردان این نمایش به خوبی این حس و عشق را به مخاطب انتقال دادند.

خواهر شهیدان مظفر در پایان ضمن تشکر از همه عوامل نمایش شب‌های طولانی یلدا ابراز کرد:

رزمندگان و شهدای ما برای حفظ از میهن‌مان، عاشقانه جان‌شان را فدا کردند و از همه علقه‌های دنیایی گذشتند تا از ناموس و وطن‌مان دفاع کنند که این ایثار و عشق در این نمایش با واقعیت‌ها منطبق بود و من از همه عزیزان و دست اندرکاران حوزه نمایش و هنر خواستارم تا برای حفظ آرمان‌های شهدای اسلامی و زنده نگهداشتن یاد و نام و رشادت‌های آن‌ها به راه و مسیر خود مجدانه و عاشقانه ادامه دهند و فرهنگ ایثار و شهامت و شهادت را در میان نسل جدید ترویج دهند.

..................................

نمایشگاه گروهی نقاشی معجزه رنگ

خبرنگار: عمران حیدری آریا

گروه هنری رویش برگزار می کند

در نگارخانه آتشزاد

نمایشگاه گروهی نقاشی معجزه رنگ

به گزارش اختصاصی پایگاه خبری شاهنامه

این نمایشگاه باحضور چهره های برجسته یی چون رضا بنفشه خواه، سیامک اشعریون ، یاسرمحدفرد، عمران حیدری آریا و هنرمندان برجسته ی پهنه ی نقاشی، خوشنویسی، تجسمی و شعر و ادب با رعایت شیوه نامه های بهداشتی برگزار می شود.

گشایش:آدینه ۹ مهرماه ۱۴۰۰ از ساعت ۱۵ تا ۱۸

اختتامیه: ۱۴ مهرماه ۱۴۰۰ ساعت ۱۵

هنرمندان:

زهرا حدادی، ملیکا باقری کزاز، سمیرا روزگرد، حسین محمدی نیا، محمدحسان حجتی،

مریم باقری، شیوا حیدری، نسترن موسوی زاده، مهسا ایثار، لیلا رادفر، محدثه روزگرد،

، هستی مذرعه فراهانی، نعمت الله میرزابیگی فینی، مرضیه مزینانی، آتنا محمدی نیا،

شهره تاجیک، کسرا شاددل، سپیده جودی شبستری، رویا حیدری

بازدید برای عموم: ۱۱ تا ۱۳ مهرماه ۱۴۰۰ از ساعت ۱۵ تا

نگارخانه روزهای شنبه تعطیل است.

نشانی:خیابان شهید عباسپور (توانیر) شمالی،بعد از پل همت،نرسیده به میدان ونک،نبش کوچه هومان،شماره ۲۳،طبقه ۲،واحد۸ نگارخانه آتشزاد.

تلفن: ۸۸۸۸۴۴۰۷

@heydari_artgallery

@atashzad_gallery

....................................................

نمایشگاه گروهی نقش واره های چهره های ماندگارهنری

خبرنگار: عمران حیدری آریا

نمایشگاه گروهی نقش واره های چهره های ماندگارهنری

به گزارش اختصاصی پایگاه خبری شاهنامه

گفت و گو با سحر انتظامی مدیر گالری انتظامی

انگیزه ی هنرمندان ازبرگزاری این نمایشگاه چیست ؟

سحرانتظامی: سلام و درود

هدف از برگزاری نمایشگاه گروهی چهره‌های ماندگار در واقع زنده نگهداشتن یاد و خاطره استادان هنر سینما، موسیقی، پیشکسوتان شعر و نویسندگی، نقاشان، ورزشکاران و شخصیت های برجسته و مشهور ایران و جهان می باشد.

این چندمین نمایشگاه گالری انتظامی است؟

سحرانتظامی: تقریباً ۲۰۰ نمایشگاه تاکنون در گالری انتظامی برگزار شده است.

برگزاری اینگونه نمایشگاه ها چه بازتابی درمیان مردم می تواند داشته باشد؟

سحر انتظامی: به هر روی بازتابش بسیارعالی خواهد داشت چرا که مشاهیر و چهره های ماندگار محبوب هستند بین مردم و مردم آنها را دوست دارند و به خاطر همین خیلی مورد توجه قرار می گیرد.

روند برگزاری نمایشگاه در شرایط کنونی چگونه بوده است ؟

سحر انتظامی: در گالری انتظامی هر هفته نمایشگاه انفرادی و گروهی برگزار شده و بازدید کنندگان با ماسک ورعایت شیوه نامه های بهداشتی از نمایشگاه دیدن کرده و بازخورد بسیار خوبی هم داشته است.

درباره نمایشگاه بگویید؟

سحرانتظامی: در این نمایشگاه از چهره‌های ماندگار همچون استاد عزت الله انتظامی در عرصه سینما قدرت الله انتظامی برادر کوچکتراقای بازیگر درعرصه موسیقی بودند، پرویز پرستویی، استاد جمشید مشایخی، علی نصیریان، خانم پروین اعتصامی، استاد شهریار، هدیه تهرانی، امیر آقایی، مهدی سلطانی، زلیخا

با تکنیک سیاه قلم، پاستل گچی، آبرنگ و مدادرنگی آثار استادانی فرهیخته و برجسته ای چون استاد مهدی رعیتی، استاد انتظامی (مدیریت گالری انتظامی) استادالهام باقری، استاد ترمه دهقان، استاد سارا فرساد و استاد فاطمه کمانه به نمایش درآمده است واستاد مهدی رعیتی اجرای زنده ی ورک شاپ خواهد داشت که قراراست از پرتره استاد قدرت الله انتظامی که به تازگی درگذشته اند نقاشی کند.

ودر این نمایشگاه از ۶ تن از هنرمندان با پیشکش جوایزی تقدیرمی شود و مصاحبه و پخش زنده در صفحه رسمی اینستاگرام ازهنرمندان عزیز معرفی خود و آثارشان خواهد بود.

هنرمندان باشنده در این نمایشگاه:

زهرا جوانمرد ، شهرزاد زندی، روح الله محمدی ، صدف صبوحی ، پرهام پولاد ، سارا فخرایی ، غزل دهدارنسب ،

نازلی نظری ، طیبه رضایی ، پردیس نظری ، مریم صادقی ، نسرین پور دکان ، راحله مسکنی ،

سمیه یعقوبی ، فروغ اسمعیلی ، سعیده قناعتی ، زهرا ادب دوست ، عطیه بامیری ،

عاطفه تاج امینی ، سمیه مقنی نصرآبادی ، زینب محمودی ، آرتینا اسلامی نژاد ،

زینب سادات حسینیان راوندی ، صبا کیانی مجد ، علی خدایار نوش آبادی ، محمدمهدی ذاکرمسکر ،

زینب شکراییان نوش آبادی ، نیما مجیدی فر ، سمیه خدابخشی جوینانی ، ریحانه گلستان ،

ساناز بیگدلی ، سارا نجمایی ، هدیه رنجبر ، مهدی طهماسبی پور ؛ المیرا علی وردی خانی ،

اکرم نقدینه ، نیایش آقاعلی ، نجمه اشرف عسکری ، ترنج جعفرزاده ، بهار علی کاهی

.........................................

نکوداشت قدرت اله انتظامی، پیشکسوت هنر موسیقی ایرانی

خبرنگار: نرگس صافی - عکاس: عرفان بیاتیان

نکوداشت قدرت اله انتظامی، پیشکسوت هنر موسیقی ایرانی

به گزارش اختصاصی پایگاه خبری شاهنامه،

نکوداشت هنرمند ملی و پیشکسوت موسیقی ایرانی، نوازنده ویلن و رهبر گروه کر بانوان ایران در عصرگاه ۲۸ شهریور ۱۴۰۰ با گروهی از استادان و هنرمندان در نگارخانه انتظامی برگزار شد.

آیین یادبود هنرمند فقید و پیشکسوت موسیقی ایرانی زنده یاد قدرت اله انتظامی با حضور گروهی از هنرمندان سینما، تئاتر، موسیقی و هنرهای تجسمی در نگارخانه انتظامی برگزار شد.

در این آیین تعدادی از نزدیکان شادروان انتظامی به بیان ویژگی‌های هنری و خصایص اخلاقی او پرداختند.

از جمله فعالیت‌های زنده یاد انتظامی می‌توان به رهبری گروه کر بانوان و نوازندگی ویلن اشاره داشت.

قدرت اله انتظامی برادر استاد عزت اله انتظامی بازیگر برجسته سینمای ایران بود.

مجید انتظامی، هنرمند موسیقی درباره عموی خود قدرت‌اله انتظامی می‌گوید:

عموی‌ام قدرت‌اله انتظامی تأثیری در زندگی من گذاشت که زندگی‌ام را ساخت. نوای ساز وی در کودکی آن چنان مرا مفتون می‌کرد که ساعت‌ها به تماشای نواختن‌اش می‌نشستم. برای‌ام عجیب بود صدایی که از ساز ویولن بیرون می‌آمد چه اعجازی دارد که تمامی اطرافیان را سخت تحت تأثیر قرار می‌دهد که مجبور شوند سکوت نموده و گوش فرا دهند. این‌گونه شد که من قدم به هنرستان موسیقی گذاشتم. سال‌ها بعد که خود مشغول به کار شدم توانستم با معرفی عموی‌ام به استاد حسین دهلوی زمینه فعالیت‌اش را در ارکستر دهلوی و استاد مصطفی پورتراب فراهم سازم.

.....................................

فراخوان نخستین جشنواره جهانی هنرهای شاهنامه‌ای

خبرنگار: عمران حیدری آریا

فراخوان نخستین جشنواره جهانی هنرهای شاهنامه‌ای

«فراخوان همکاری در برگزاری نخستین جشنواره جهانی هنرهای شاهنامه‌ای» و دریافت اثرهای هنری، ادبی و پژوهشی برای برگزاری نخستین جشنواره جهانی فرهنگی، هنری و پژوهشی هنرهای شاهنامه‌ای با همکاری نهادهای فرهنگی ویژه کودکان و نوجوانان و جوانان و پیشکسوتان تا ۲۰ مهرماه ۱۴۰۰ از سوی بنیاد فردوسی و موسسه فردوسی توسی اعلام شده است.

فراخوان جشنواره جهانی فرهنگی، هنری و پژوهشی هنرهای شاهنامه‌ای:

با موضوع: دیباچه شاهنامه و داستان‌های شاهنامه فردوسی

۱- میزبانی همایش و نمایشگاه از سوی انجمن‌ها و نهادهای فرهنگی و مرکزهای هنری یا دانشگاهی در داخل و خارج از کشور همراه با ارائه طرح‌ها و ایده‌ها

۲- ارائه اثرهای ادبی شامل شعر، متن ادبی و دلنوشته در ستایش حکیم توس

۳- ارائه مقاله­‌های شاهنامه‌پژوهی، حماسه‌پژوهی، استوره‌شناسی و فردوسی‌شناسی و پژوهش در زمینه دانش‌ها، هنرها و آیین‌های ایرانیان برگرفته از دانشنامه شاهنامه فردوسی

۴- ارائه اثرهای هنری شامل عکس، نگارگری، خوشنویسی، نقاشی‌خط، تندیس‌سازی، حجم‌سازی، هنرهای سنتی، طراحی پوشاک و صنایع دستی

۵- گزیده اجرای نقالی، شاهنامه‌خوانی، نمایشنامه‌خوانی، نمایش، آیین‌های پهلوانی و موسیقی با موضوع شاهنامه فردوسی

۶- تولید کالاهای فرهنگی هنری مرتبط با شاهنامه فردوسی در قالب تندیس، نوشت‌افزار، نرم‌افزار چندرسانه‌ای، نماهنگ، تیزر، پویانمایی (انیمیشن)، عروسک سازی، بازی‌های رایانه‌ای و فیلم در زمینه شاهنامه فردوسی

۷- نمایش‌نامه‌ نویسی، فیلم‌نامه‌ نویسی و گزیده برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی مرتبط با شاهنامه فردوسی

علاقه‌مندان می‌توانند طرح‌های اجرایی و مقاله‌های پژوهشی و نمونه اثرهای خود را در واتساپ و تلگرام به شماره زیر بفرستید:

۰۹۱۲۳۵۸۲۸۳۴

شرایط جشنواره هنرهای شاهنامه‌ای:

شرکت کنندگان در این جشنواره تصویر همه اثرهای هنری با مشخصات کامل صاحب اثر:

شامل نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد، نشانی، شماره تماس ثابت و همراه

و مشخصات اثر هنری پژوهشی:

شامل موضوع، اندازه و تکنیک اثر

را تا تاریخ ۲۰ مهرماه ۱۴۰۰

از طریق شبکه پیام رسان واتساپ و تلگرام به شماره‌ زیر بفرستند:

۰٩۱٢٣۵٨٢٨٣۴

۱- هر تکنیک هنری در زمینه هنرهای تجسمی، هنرهای سنتی و هنرهای مدرن آزاد است.

۲- عکاسی حرفه‌ای (با دوربین) و آماتور (با گوشی موبایل) در زمینه تصویربرداری مرتبط با دیوارنگاری شاهنامه‌ای، هنرهای شاهنامه‌ای، تندیس‌های فردوسی در مکان‌های گوناگون و اجرای هنر نقالی

۶- در زمینه نقالی و شاهنامه خوانی با فرستادن نماهنگ ویا فیلم در یک دقیقه به صورت افقی از اجرای هنر نقالی کودکان و نوجوانان

(همراه با فرستادن نام و نام خانوادگی، نشانی و شماره تماس نقال و شاهنامه‌خوان)

٧- شاهنامه‌خوانی همراه با موسیقی سنتی ویا حماسی‌خوانی همراه با مرشدی زورخانه (ضرب و نقل) با فرستادن گزیده فیلم نقل موسیقایی در یک دقیقه به صورت افقی

(با فرستادن مشخصات اثر و نام و نام خانوادگی، نشانی و شماره تماس گروه موسیقی یا مرشد زورخانه و شاهنامه‌خوان)

جایزه جشنواره:

به برگزیدگان برترین اثرهای هنری، ادبی و پژوهشی،

سپاس نامه، گواهی حضور و دیپلم افتخار یا نشان زرین فردوسی یا تخفیف در دوره‌های آموزشی مجازی دانشگاهی هنرهای شاهنامه‌ای پیشکش خواهد شد.

اثرهای هنری برگزیده در نمایشگاه مجازی و کتاب‌های شاهنامه‌ای با همکاری نشر پازینه با نام هنرمند به زیور چاپ آراسته می‌شود.

...............................................

آیین گشایش نمایشگاه نقاشی قلب های تابستانی

خبرنگار: عمران حیدری آریا

نمایشگاه نقاشی قلب های تابستانی

به گزارش اختصاصی پایگاه خبری شاهنامه

گروه هنری رویش برگزارکرد

آیین گشایش نمایشگاه نقاشی قلب های تابستانی

آثاراستاد رویا حیدری وهنرجویان

با حضورشماری از هنرمندان معاصر، آدینه 19 شهریورماه 1400 برگزارشد و

تا چهارشنبه 24 شهریورماه دایرخواهدبود.

نشانی: تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان وصال شیرازی و خیابان دانشگاه، کوی اسکو ، پلاک 10 طبقه 2

هنرمندان باشنده در این نمایشگاه به شرح زیر می باشد:

ملیکا باقری کزاز، مریم باقری، شیوا حیدری ، زهرا حدادی، محمدحسان حجتی، طهورا حسن زاده، سمیرا روزگرد، لیلا رادفر، محدثه روزکرد، آتنا محمدی نیا، حسین محمدی نیا، هستی مزرعه فراهانی، نسترن سادات موسوی زاده مرکیه.

آیین گشایش این نمایشگاه با حضور مهمانان برجسته ی هنری، ادبی و فرهنگی همراه بود و چهره هایی چون نیکا خسروآبادی (نیکاخسروی)، شهریاراذانی، میرزابیگی، حوریه حافظیان و شماری ازهنردوستان

.

.

.

رویا حیدری ، نیکا خسروآبادی

.

.

.

.

.

حضور نیکا خسرو آبادی در نمایشگاه (بازیگر، نویسنده وکارگردان)

یادداشت استاد شهریار ذانی

حضور جناب میرزابیگی درنمایشگاه (شاعر ونقاش)

یادداشت نیکا خسرو آبادی

.

.

گفت و گوی سردبیر شاهنامه نیوزبا نیکا خسروآبادی (نیکاخسروی)

بازیگر، نویسنده و کارگردان

ازاین که پس از مدت ها در یک نگارخانه نقاشی حضورپیدا کرده اید چه احساسی دارید؟

نیکاخسروی:

بسیار خوشحالم چون مدتهاست به دلیل شرایط کنونی نتوانستم در نمایشگاه های هنری شرکت کنم امروز اتفاق جالبی برای من افتاد که این شرایط برایم فراهم شد که اینجا باشم و واقعا در این فضا خودم را در میان هنرنقاشی که خیلی دوستش دارم و خودم هم پیش ازاین که وارد هنرهای نمایشی شوم انجام می دادم تا حدودی وبسیارهم علاقه دارم و مرا برد به سال های پیشین وبه ویژه که استادهنردوران کودکی و نوجوانیم دراینجا هستند ( بانو حوریه حافضیان) وحس سال های پیشین و امروز این دو حس باعث شدکه احساس خوبی به این نمایشگاه داشته باشم و امیدوارم بازهم ازاین اتفاق ها برایم بیفتد و

چندی پیش هم به نمایشگاه یکی از دوستان به نام مریم کنعانی دعوت شدم ولی متاسفانه به دلیل شرایط کاری وکنونی نتوانستم حضورپیدا کنم وشرمنده ی ایشان شدم

نمایشگاه امروز را چگونه دیدید؟

نمایشگاه امروزانرژی خوبی به من داد همه آثار را دوست داشتم به ویژه در شرایط کنونی وغم انگیز جامعه که شرایط جذابی نیست واین می تواند به آثارهنرمندان نیزتاثیربگذارد چراکه هنرمند همیشه دغدغه مند ودردمنداست وبا مردم جامعه همراه است درحالی که فضای این نمایشگاه بسیار آرام بخش بود ومرا کمی امیدوارتر و حالم را خوب کرد و دوستش داشتم وحتی تابلویی که غم داشت ولی به من حس امید و زندگی داد درحالی که می توانست مرا به حال و هوای غم انگیزی ببرد ولی قرارگرفتن رنگ ها درکنارهم و شور و شوق بچه های هنرمند وایجاد این فضا حس خوبی به من داد وحالم را بهتر کرد وهیچکدام از تابلوها مرا به سوی غم نکشاند.

ارتباط میان بازیگری و نقاشی را درچه می بینید؟

ارتاط شان بسیار نزدیک است و بازیگرانی را داریم که نقاشی هم می کنند مانند لاله اسکندری و همچنین کارگریم ما درهنرهای نمایشی هم گونه یی نقاشی به شمارمی رود و من که خودم شاگرد استاد جلال الدین معریان هستم وایشان همیشه می گوید که گریم خودش یک نقاشی است و گریمور باید نقاشی بداند تا بتواند قلم به دست بگیرد و از دیدگاه من بسیار نزدیک به هم است و نقاشی با هنرهای نمایشی ارتباط نزدیک دارد.

دیدگاهتان در باره برگزاری نمایشگاه های اینچنینی در شرایط کنونی کشور چیست؟

بسیار خوب است و تاثیرگذار و می توان گفت که این روند فراموش نشده وهنوز زندگی جریان دارد ولی از دیدمن می تواند اینگونه نمایشگاه ها در فضای باز برگزارشود و این بهترخواهدبود وکسانی هم که کمی احساس خطرمی کنند هم بتوانند شرکت کنند.

شاخص ترین کارهای خودتان را نام ببرید

درحال حاضر مردم بیشتر من را با سریال ” فاصله ها ” و نقش (نغمه) می شناسند ولی کارهایی چون “من همسرش هستم” به کارگردانی مصطفی شایسته، “دردسرهای عظیم” ، “آسمان من” ، “گهواره یی برای مادر” ازجمله کارهای سینمایی و تلویزیونی من است که کارکردم و فیلم های کوتاه که ساخته ی خودم هستند

و افتخارات به دست آورده ام:

1 – عاشورا بدون مرز (مستند) اکران در جشنواره سینما بهمن و سپیده.

2 – نکته یک (داستانی)

3 – نکته دو (داستانی)

4 – نگاهی ساده به اتفاقی پیچیده (مستندداستانی) اکران در جشنواره صدا و سیماوپخش از شبکه دو.

5 – قوت (مستند)

6 – بازی سرنوشت (داستانی)

7 – تندیس و دیپلم افتخار بازیگری نقش 1 خانم (تآتر

8 – اجرای چندکار در سالن چهارسو، سایه، تآترشهرو تالاروحدت ( جشنواره تآترفجر)

9 – بازی در سریال های (شایدبرای شماهم اتفاق بیفتد)

قصه های خدا (قصه های تبیان)، قصه های خدا، سریال روتین ایرانگردی جهانگردی(شبکه یک)، پاییزپدرسالار، آسمان من، دردسرهای عظیم.

10 – بازی در فیلم های سینمایی نفوذی، بانوی شهرما، من همسرش نیستم، گهواره یی برای مادر،حریر، مشترک موردنظر در دسترس نمی باشد.

11 – نویسندگی چند نمایشنامه و فیلمنامه ازجمله خاک وطن به کارگردانی خودم.

12 – حضور در نمایشگاه های نقاشی گروهی هنرجویان استاد روح اللهی با برگزاری مریم کنعانی.

آیا قصد ساخت فیلم بلند هم دارید؟

قطعا بله صد درصد و اکنون هم در حال ساخت فیلم کوتاه هستم ولی با توجه به این که دراین سال ها تجربه و تحصیلاتم متفاوت تر شده وایده آل تر به ماجرا می اندیشم و در آینده دست به ساخت فیلم بلند هم خواهم زد چراکه دغدغه هایش را دارم.

وسخن پایانی؟

سخن پایانی اینکه سپاسگزارم از برگزاری نمایشگاه قلب های تابستانی و این که خودم درحال تدریس بازیگری هستم دربخش های حضوری و مجازی ولی امروز من در این نمایشگاه کشیده شدم به سال های پیشین هنر نقاشی.

...............................................

تمدید فراخوان نمایشگاه بین‌المللی هنرهای شاهنامه‌ای در آلمان

خبرنگار: عمران حیدری آریا

به گزارش اختصاصی پایگاه خبری شاهنامه

🌐 تمدید فراخوان نمایشگاه بین‌المللی هنرهای شاهنامه‌ای در آلمان

🏵️ هنرجویان و مدرسان گرامی

درود بر شما؛

فقط تا آدینه همین هفته

🗓️ ۱۹ شهریور ماه ۱۴۰۰

فرصت دارید اثر هنری‌تون درباره

📚 هفت خوان رستم شاهنامه فردوسی

🌍 را برای حضور در نمایشگاه بین‌المللی هنرهای شاهنامه‌ای آلمان – شهر فرانکفورت بفرستید

🔰 عکس با کیفیت اثر هنری:

🎨 نگارگری و نقاشی ایرانی

✒️ خوشنویسی و نقاشی‌خط

📸 فتوکلاژ، فتومونتاژ و عکاسی

🖌️ نقاشی آب مرکب

🧵 طراحی پوشاک ایرانی

🎞️ نماهنگ یک دقیقه‌ای:

🎭 هنر شاهنامه خوانی و نقالی

🎬 بازیگری و نمایشنامه خوانی

🎻 ساز، آواز و موسیقی سنتی

🎨 تولید اثر هنری تجسمی

⬅️ ارسال اثر هنری:

با نوشتن موضوع

نام و نام خانوادگی هنرمند

به فارسی و انگلیسی

و مشخصات کامل اثر هنری

↩️ از طریق ایمیل یاسر موحدفرد

(دبیرکل بنیاد فردوسی و مدیرعامل موسسه فردوسی توسی)

y.movahed@yahoo.com

📲 لطفا پس از ارسال اثر هنری‌تون

به شماره واتساپ هم اطلاع بدید:

۰۹۱۲۳۵۸۲۸۳۴

✳️ با توجه به کارگاهی بودن اثرهای هنری لطفا در دوره‌های آموزشی مجازی دانشگاهی هنرهای شاهنامه‌ای از طریق شماره واتساپی اعلامی ثبت نام کنید تا مدرسان هنری ادبی موسسه فردوسی توسی هم یاری‌تون بدند

.................................................

آغاز دوره‌های دوم مجازی دانشگاهی هنرهای شاهنامه‌ای

به گزارش اختصاصی پایگاه خبری شاهنامه

به گفته ی مهندس یاسر موحدفرد دبیر کل بنیاد فردوسی و رییس هیآت مدیره موسسه فردوسی توسی

با توجه به استقبال گسترده ی مردم از گوشه کنار ایران و جهان برای ثبت نام در

دوره‌های دوم مجازی دانشگاهی هنرهای شاهنامه‌ای

روند ثبت نام ها چندین بار تمدید شد و سرانجام دور دوم آموزش ها با هنرجویان و دانش پذیران

چند صد نفری از هفته ی سوم شهریور ماه 1400 آغاز خواهد شد.

🔰 آغاز دوره‌های دوم مجازی دانشگاهی هنرهای شاهنامه‌ای

🗓️ تاریخ آغاز دوره‌های تابستانی:

از هفته سوم شهریور ماه ۱۴۰۰

📚 مدرک پایان دوره:

آموزش عالی آزاد دانشگاه پیام نور

📲 ثبت نام واتساپی:

موسسه فردوسی توسی

۰۹۱۲۳۵۸۲۸۳۳

🏵️ فهرست دوره‌های دوم هنرهای شاهنامه‌ای

۱- هنر نقالی و شاهنامه خوانی

🌐 مدرسان:

💠 یاسر موحدفرد

🔷 عباس بهمنش

چهارشنبه‌ها ساعت ۱۷ تا ۱۹

ویژه جوانان و بزرگسالان

پنج‌شنبه‌ها ساعت ۱۷ تا ۱۹

ویژه کودکان و نوجوانان

۲- مجری‌گری، گویندگی، ویراستاری و خبرنگاری برپایه شعر و ادب پارسی

🟠 مدرسان:

✴️ یاسر موحدفرد

🔶 می‌گل زندیه

دوشنبه‌ها ساعت ۱۷ تا ۱۹

ویژه جوانان و بزرگسالان

۳- مجری‌گری داستان گویی و نمایش خلاق

🟢 مدرس:

❇️ یاسر موحدفرد

شنبه‌ها ساعت ۱۷ تا ۱۹

ویژه کودکان و نوجوانان

۴- نمایشنامه خوانی، صداپیشگی و دوبلوری

🔵 مدرس:

🟦 فیاما ناصحی

شنبه‌ها ساعت ۱۵ تا ۱۷

۵- طراحی پوشاک ایرانی

🟣 مدرس:

🟪 لیلا علیزاده‌فرد

یک‌شنبه‌ها ساعت ۱۷ تا ۱۹

۶- نقوش هندسی در هنرهای سنتی

🔴 مدرس:

🟥 نرگس صافی

یک‌شنبه‌ها ساعت ۱۵ تا ۱۷

۷- نگارگری و نقاشی

🟢 مدرس:

🟩 رویا حیدری

سه‌شنبه‌ها ساعت ۱۵ تا ۱۷

۸- خوشنویسی و نقاشی خط

🟢 مدرس:

✳️ جعفرعلی سروی همپا

چهارشنبه‌ها ساعت ۱۵ تا ۱۷

۹- ساز، آواز و موسیقی سنتی

🔵 مدرس:

🟦 حمید خزاعی

دوشنبه‌ها ساعت ۱۵ تا ۱۷

۱۰- شعر، داستان نویسی و واژه شناسی

🟢 مدرس:

🟩 عمران حیدری آریا

پنج‌شنبه‌ها ساعت ۱۹ تا ۲۱

۱۱- بازیگری علمی تجربی

🟣 مدرس:

🟪 حامد آقایی

پنج‌شنبه‌ها ساعت ۱۰ تا ۱۲ صبح

۱۲- عکاسی، فتوکلاژ و فتومونتاژ

🟡 مدرس:

🟨 نرگس صافی

سه‌شنبه‌ها ساعت ۱۷ تا ۱۹

https://shahnamehnews.ir/?p=5384

.........................................

آیت‌الله جوادی‌آملی: «فردوسی» ایران موحد و اسلامی را در سایه توحید و ولایت زنده نگه داشت

به نقل از خبرآنلاین

آیت‌الله جوادی‌آملی: «فردوسی» ایران موحد و اسلامی را در سایه توحید و ولایت زنده نگه داشت

آیت‌الله جوادی آملی گفت: فردوسی مساله توحید را حماسه‌ای کرد، مساله ولایت و امامت و تشیع را حماسه‌ای کرد، بعد ایران موحد را، ایران اسلامی را در سایه توحید و ولایت زنده نگه داشت.

به گزارش پایگاه خبری شاهنامه

به نقل از خبرآنلاین،

آیت‌الله العظمی جوادی آملی

پیام تصویری درباره هنر حماسی به اختتامیه نخستین جایزه ملی داستان‌های حماسی ارسال کرد، متن این پیام تصویری را در ادامه می‌خوانید:

اولاً هنر معقول ترسیم شود که یعنی چه و هنر حماسی تبیین شود که یعنی چه؟ هنر اگر از آغاز شروع شد، به انجام می‌رسد و اگر از بین راه شروع شد، در بین راه می‌ماند، هنر یک وقت است از خیال و وهم و متخیله و واهمه نشأت می‌گیرد و به حس می‌رسد، این هنر، هنر بین راهی است، زیرا از خیال شروع شد و به حس رسیده است، بخش‌هایی از سریال‌ها از این قبیل است، بخش‌هایی از داستان‌ها و فیلم‌ها از این قبیل هستند که از بین راه شروع می‌کنند، هنر معقول از آغاز شروع می‌شود نه از بین راه، یعنی از عقل نشأت می‌گیرد، عقل امام خیال است، عقل امام واهمه است.

بیان نورانی امام سجاد این است که امام سرزمین دل، فهم و عقل و استدلال و برهان اوست، عقل اگر امامت وهم و واهمه را، اگر رهبری خیال و متخیله را به‌عهده بگیرد، مطلب حکیمانه و متقن و برهانی را ترسیم می‌کند؛

اولا به واهمه و خیال می‌سپارد که آن‌ها در حد وهم و خیال کارسازی کنند؛

ثانیا به حس می‌دهد که او بپردازد، با نوشتن، با گفتن، با ارائه و تصویر و مانند آن، هنر معقول برهانی است، جاودانی است، از حس شروع نشد، از وهم و خیال شروع نشد، از زمین شروع نشد، تا در زمین فرو برود از آسمان آمد به زمین رسید، زمینی را آسمانی کرده است.

اگر بزرگانی گفتند:

محیطی چه گویم چو بارنده میغ

به یک دست گوهر به یک دست تیغ

به گوهر جهان را بیاراسته

به تیغ از جهان داد دین خواسته

اگر نظامی و امثال نظامی این‌گونه از حرف‌ها را دارند، این‌ها در کنار سفره بزرگ حکیم اسلامی یعنی فردوسی نشستند، فردوسی مساله توحید را حماسه‌ای کرد، مساله ولایت و امامت و تشیع را حماسه‌ای کرد، بعد ایران موحد را، ایران اسلامی را در سایه توحید و ولایت زنده نگهداشت.

خیلی‌ها درباره خدا سخن گفته‌اند، خدا را به‌عنوان خالق آسمان و زمین ستوده‌اند اما حکیم فردوسی شعری دارد که بزرگ حکیم الهی یعنی صدر المتألهین که او شعر را در فلسفه راه نداد، چون شعر که از خیالات نشأت گرفته است به عقل راه ندارد، مگر کلام منظومی که مبرهن باشد، دو جا فقط از شعر سخن گفت: یکی از حافظ به‌عنوان ناظم جوهره اولیا که درباره نبوت گفت، نبوت کسبی نیست، نبی مکتب نرفته است؛

نبی درس نخوانده است، اگر قبلی گفته بود:

نگار من که به مکتب نرفت و خط ننوشت

به غمزه مساله‌ آموز صد مدرّس شد

همان مطلب دقیق و عمیق علمی را بعد از یک قرن جناب حافظ گفته است به این‌که:

دولت آن است که بی‌خون دل آید به کنار

ور نه با سعی و عمل باغ جنان این همه نیست

یعنی در حوزه و دانشگاه نمی‌شود کسی پیغمبر بشود، ره‌آورد حوزه محدود است، ره‌آورد دانشگاه مشخص است، آن که از این حوزه‌ها و دانشگاه‌ها فراتر است و فرآیندی دارد که نه در حوزه پیدا می‌شود و نه در دانشگاه.

دولت آن است که بی‌خون دل آید به کنار

ور نه با سعی و عمل باغ جنان این همه نیست

حکیم صدر المتألهین این بیت جناب حافظ را درباره وحی و نبوت می‌داند که کسبی نیست، این از عقل به حس آمد، به تعبیر جناب حکیم سنایی:

«از علم به عین آمد

وز گوش به آغوش»

آن کسی که می‌گوید:

در عاشقی آن‌جا که ورا پای مرا سر

در بندگی آن‌جا که ورا حلقه مرا گوش

می‌گوید آن مطلب عمیق علمی:

«از علم به عین آمد

وز گوش به آغوش».

حکیم فردوسی وقتی درباره خدا سخن می‌گوید، شعری گفته است که حکیم صدر المتألهین در کتاب المبدأ و المعاد از آن شعر با جلال و اکرام یاد می‌کند و با عظمت یاد می‌کند و از آن شعر بهره می‌برد و آن شعر این است:

جهان را بلندی و پستی تویی

ندانم چه‌ای، هر چه هستی تویی

شکوه این بیت در آن مصرع دوم است، یعنی خدا خالق آسمان است، خالق زمین است، آنچه در آسمان، آنچه در زمین، آنچه بین آسمان و زمین است، مخلوق خداست؛ اما خود خدا چیست؟

راست گفته است، هیچ عقلی درنمی‌آید، ولی «آن قدر هست که بانگ جرسی می‌آید».

این «یاء»، «یائ» مصدری است نه «یائ» ضمیر! معنایش این نیست که من نمی‌دانم تو که هستی، تو هرچه هستی خودت هستی!

اگر «یاء»، «یائ» ضمیر بود، این شعر خیلی بلند نبود، ولی «یاء»، «یائ» مصدری است، یعنی تمام حقیقت هستی تویی، اگر تمام حقیقت هستی او، خداست، بقیه آیت اوی اند، مخلوق اویند، برده اوی اند، آفریده اوی اند، این‌طور نیست که مثل او حقیقت هستی را داشته باشد.

که «یاء»، «یائ» مصدری است نه یای ضمیر «هر چه هستی تویی» که صدر المتألهین از این مصرع دوم «یائ» مصدری استفاده می‌کند و آن را در المبدأ و المعاد خود با جلال و شکوه یاد می‌کند.

این مرز حماسی این بزرگ حکیم الهی در توحید است اما درباره ولایت، درست است که حضرت امیر شعرهای فراوانی گفته شد، اما حماسی‌اش اندک است، این حکیم فردوسی فردوس‌ جایگاه می‌خواهد که بگوید:

درست این سخن قول پیغمبر است

که من شهر علم‌ام علی‌ام در است

اگر مدنیت است، بزرگ درِ این مدنیت ولایت اهل‌بیت است، تمدن است گام‌های دوم و سوم و چهارم و پنجم انقلاب است، این است.

الگوی اسلامی و بزرگ‌ترین تمدن بشری اگر مطرح است، از راه ولایت است، اگر رهبر علی شد، حماسه در آن هست، شهامت در آن هست، بزرگواری و عدل و استدلال و استقلال در آن هست، حماسه تنها در زدن و بریدن نیست.

بُرید و دَرید و شکست و ببست

یلان را سر و سینه و پا و دست

این بخش نازل حماسه است؛ اما بخش والای حماسه این است که:

درست این سخن قول پیغمبر است

که من شهر علم‌ام علی‌ام در است

اگر مدنیت است، اگر الگوی اسلامی و پیشرفت تمدن است و اگر گام‌های بعدی است در همین مدنیت است، این علی که درس مدنیت داد، تنها شهامت علی و پیروزی علی با شمشیر مطرح نبود، وقتی خود حضرت، خود را معرفی می‌کند این می‌تواند بزرگ‌ترین دروازه تمدن بشری باشد.

در فرمایش نورانی علی این است که «أَنَا لَا أَفِرُّ مِمَّنْ کَرَّ عَلَیَّ وَ لَا أَکِرُّ عَلَی مَنْ فَرَّ مِنِّی» این حماسه، فردوسی زمان می‌خواهد، یک فردوسی عصر انقلاب می‌خواهد که شعر را از آیینی به حماسه‌ای درآورد، به امیرالمؤمنین عرض کردند که شما فرمانده کل قوا هستید، بودجه‌های فراوانی در مملکت هست، اسب‌های رزمنده فراوان برای میدان رزم آماده است شما که تمام دشمن‌ها برای از بین بردن شما صف‌آرایی کرده‌اند، باید یک اسب رزمنده تناور تندرو در میدان جنگ داشته باشید، این مرکَبی که شما دارید مرکَب رزم نیست، حضرت فرمود برای من همین مرکبی که عادی است، کافی است، زیرا مرکب رزمی، رزمجو، بدو برای یک سوارکاری است که او بخواهد در میدان جنگ بدود، نه من از میدان جنگ فرار می‌کنم و نه کسی که فرار کرد، او را تعقیب می‌کنم، این علی است! فرمود: «أَنَا لَا أَفِرُّ مِمَّنْ کَرَّ عَلَیَّ وَ لَا أَکِرُّ عَلَی مَنْ فَرَّ مِنِّی»، آن کسی که به طرف من حمله کرد، من که فرار نمی‌کنم، وقتی جنگ‌آوری کرد، دید پیروز نمی‌شود، فرار می‌کند، من که فراری را تعقیب نمی‌کنم، جای فردوسی خالی است که این حرف‌ها را برای ایران اسلامی شهید داده تبیین کند با آن زبان گویای حماسی! «أَنَا لَا أَفِرُّ مِمَّنْ کَرَّ عَلَیَّ وَ لَا أَکِرُّ عَلَی مَنْ فَرَّ مِنِّی» نه من فرار می‌کنم، نه فراری را تعقیب می‌کنم، این حماسه فردوسی می‌خواهد.

اگر چنانچه روشن شد ایران اسلامی در جنگ جهانی سوم پیروز شد، این یک زبان کارآمد فردوسی می‌خواهد، مستحضر هستید هنر سهم بسزایی دارد در حفظ و نگهداری و نگهبانی و پیشرفت یک مطلب علمی.

در جریان غدیر در آن سرزمین وجود مبارک پیغمبر فرمود: «مَنْ کُنْتُ مَوْلَاهُ فَهَذَا عَلِی مَوْلَاه‏»؛ اما یک هنرمند حماسی پا به رکاب آماده‌ای بود که این را به‌صورت شعر درآورد و منتشر کرد و خدا علامه امینی را غریق رحمت کند! بخش وسیعی از الغدیر او اسناد هنری است، یعنی قصائد و شعرهای بلند حماسی است، آن که حفظ می‌کند این شعر حماسی است، خدا یک اصل کلی را در قرآن کریم به ما فرمود، فرمود به اینکه شما که قصد حمله به بیگانه ندارید، آن جهاد ابتدایی حرف دیگری دارد، فرمود در جریان دیگر شما که نمی‌خواهید به دیگری حمله کنید، ولی آن‌قدر ستبر و نیرومند و قوی و قدر باشید که دشمن از شما بهراسد: ﴿وَ لْیجِدُوا فیکُمْ غِلْظَةً﴾، این ﴿وَ لْیجِدُوا﴾ امر غائب است، ناظر به بیگانگان است، بیگانگان نه امر حاضر را گوش می‌دهند نه امر غائب را، ولی در قرآن کریم فرمود حتماً دشمن‌ها باید از شما بترسند، این یعنی چه؟ یعنی شما آن‌قدر از نظر موشک و غیر موشک باید غنی و قوی باشید که دشمن هوس حمله و امثال آن را نکند، اینکه می‌بینید مقتدرانه جواب ترامپ را می‌دهد برای همین است.

این آیه قرآن یک حماسی می‌خواهد، یک فردوسی می‌خواهد که بگوید ایران این‌قدر باید قوی باشد که آمریکا هراس داشته باشد، یعنی حمله نکند، یعنی بی‌ادبی نکند، یعنی جسارت نکند، یعنی کاری در حریم حرم امن ایران با شکوه نفوذ نکند: ﴿وَ لْیجِدُوا فیکُمْ غِلْظَةً﴾، امر غائب است، یک؛ مأمور هم کفارند، دو؛ کافر نه امر حاضر را گوش می‌دهد نه امر غائب را، سه؛ پیام آیه نسبت به ایران اسلامی است که آن‌قدر غنی و قوی باش که هیچ بیگانه‌ای طمع بکند، چهار؛ این فردوسی می‌خواهد.

بنابراین آنچه را که این حکیم بزرگوار دارد، هنر را از اول شروع کرد، یعنی از عقل نه از خیال، از عقل نه از واهمه، واهمه را تأمین کرد به‌عنوان بین راه، خیال را تأمین کرد به‌عنوان بین راه، از این بین راه پلی زد به حس رسید و سامعه را تزریق کرد، باصره را تزریق کرد، ناطقه را تزریق کرد و تأمین کرده است.

شما بزرگواران که در حوزه هنری خراسان و غیر خراسان تلاش و کوشش می‌کنید، درود بر همه شما که توحیدی نظیر توحید فردوسی بسرایید:

جهان را بلندی و پستی تویی

ندانم چه‌ای، هر چه هستی تویی‌

اگر تمام حقیقت اوست به بیگانه سر سپردن وجهی ندارد، نه به خود تکیه کنیم نه به غیر او و اگر دروازه تمدن ایران اسلامی، جهان اسلامی و جهان بشریت علی ابن ابی‌طالب است به غیر ولایت تکیه نکنید که فرمود بزرگ دروازه تمدن علی ابن ابی‌طالب است!

جهان را بلندی و پستی تویی

ندانم چه‌ای، هر چه هستی تویی‌

این توحید؛

درست این سخن قول پیغمبر است

که من شهر علم‌ام علی‌ام در است

...............................

نمایشگاه نقاشی و تندیس ویژه ی بزرگداشت بیهقی زمان، محمود دولت آبادی

خبرنگار: عمران حیدری آریا - عکاس: عرفان بیاتیان

بزرگداشت «محمود دولت آبادی»

نمایشگاه نقاشی و تندیس ویژه ی بزرگداشت بیهقی زمان، محمود دولت آبادی

به گزارش اختصاصی پایگاه خبری شاهنامه

بزرگداشت استاد محمود دولت آبادی به مناسبت هشتاد و یکمین سالروز زادروز ایشان و آیین گشایش آثار هنرمندان تجسمی آدینه 22 امردادماه 1400 در گالری سرزمین هنر

به کیوریتوری: رضا رازقندی و سعید امکانی و با حضور ایرج جمشیدی گشایش یافت

هنرمندان :

حسین آزادی – جواد آتشباری- شاهین آروین – فریبا آقایان- اوژن شیراوژن – سعید احمدزاده- سعید امکانی- رسول احمدی – امیر حسین امیر جلالی- وحید امکانی – سعید باباوند- علیرضا پویا – علی پیروز – سعید پناهزاده – حسین تمجید – روحا تیموری – محمد رضا توکلی – محسن جمالی نیک – محسن حسینمردی- ماهیار چرمچی- اعظم حاتمی – کامبیز حضرت پور- داود حیدری – علی خالق – علیرضا خاقانی – مرتضی خسروی – رضا رازقندی – الیاس ستاری – خشایار شاهرخی – علی صوفی- هادی ضیاءالدینی – رضا علیزاده – مرجان عسگری- ثریا عسگری – حسین ماهر – سعید محجوبی – عدنان مصلایی – هوشنگ هاتفی پیله رود-عادل یونسی

.

تندیس استاد دولت آبادی

اثر یکی از هنرمندان حاضر در نمایشگاه

.

.

.

.

.

.

.

ایرج جمشیدی

.

سعید امکانی

.

رضا رازقندی

...................................

به گزارش اختصاصی پایگاه خبری شاهنامه

دوره نقاشی و نگارگری

💠 مدرس: رویا حیدری

🧕🏻👨🏻‍💼 ویژه جوانان و بزرگسالان

🗓️ سه‌شنبه‌ها

🕰️ ساعت ۱۵ تا ۱۷

🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♂️ ویژه کودکان و نوجوانان

🗓️ پنج‌شنبه‌ها

🕰️ ساعت ۱۵ تا ۱۷

⏳ تمدید مهلت ثبت نام دوره دوم:

✳️ تا یکم شهریور ماه ۱۴۰۰

📲 ثبت نام واتساپی:

۰۹۱۲۳۵۸۲۸۳۴

💠💠💠💠💠💠💠💠

📚 با ارایه گواهی‌نامه آموزش عالی آزاد دانشگاه پیام نور

🌍 برای نخستین بار در ایران و جهان

🏵️ ویژه جشنواره ملی هنرهای شاهنامه‌ای

📚 در پایان هر دوره یک‌ماهه مجازی دانشگاهی

🏆 جایزه برگزیدگان جشنواره:

🎖️ نشان زرین فردوسی

🔶 موسسه بین‌المللی اکو

📖 دیپلم افتخار

💠 موسسه فرهنگی هنری فردوسی توسی

🔰 امکان ثبت نام و حضور مجازی

🖥️ در سایت اینترنتی دانشگاه پیام نور

🇮🇷🇺🇳 از سراسر ایران و جهان

.......................

به گزارش اختصاصی پایگاه خبری شاهنامه

دوره ساز، آواز و موسیقی سنتی

💠 مدرس: حمید خزاعی

🧕🏻👨🏻‍💼 ویژه نوجوانان، جوانان و بزرگسالان

🗓️ دوشنبه‌ها

🕰️ ساعت ۱۵ تا ۱۷

⏳ تمدید مهلت ثبت نام دوره دوم:

✳️ تا یکم شهریور ماه ۱۴۰۰

📲 ثبت نام واتساپی:

۰۹۱۲۳۵۸۲۸۳۴

💠💠💠💠💠💠💠💠

📚 با ارایه گواهی‌نامه آموزش عالی آزاد دانشگاه پیام نور

🌍 برای نخستین بار در ایران و جهان

🏵️ ویژه جشنواره ملی هنرهای شاهنامه‌ای

📚 در پایان هر دوره یک‌ماهه مجازی دانشگاهی

🏆 جایزه برگزیدگان جشنواره:

🎖️ نشان زرین فردوسی

🔶 موسسه بین‌المللی اکو

📖 دیپلم افتخار

💠 موسسه فرهنگی هنری فردوسی توسی

🔰 امکان ثبت نام و حضور مجازی

🖥️ در سایت اینترنتی دانشگاه پیام نور

🇮🇷🇺🇳 از سراسر ایران و جهان

.................

به گزارش اختصاصی پایگاه خبری شاهنامه

دوره خوشنویسی و نقاشی خط

💠 مدرس:

جعفرعلی سروی همپا

🧕🏻👨🏻‍💼 ویژه نوجوانان، جوانان و بزرگسالان

🗓️ چهارشنبه‌ها

🕰️ ساعت ۱۵ تا ۱۷

⏳ تمدید مهلت ثبت نام دوره دوم:

✳️ تا یکم شهریور ماه ۱۴۰۰

📲 ثبت نام واتساپی:

۰۹۱۲۳۵۸۲۸۳۴

💠💠💠💠💠💠💠💠

📚 با ارایه گواهی‌نامه آموزش عالی آزاد دانشگاه پیام نور

🌍 برای نخستین بار در ایران و جهان

🏵️ ویژه جشنواره ملی هنرهای شاهنامه‌ای

📚 در پایان هر دوره یک‌ماهه مجازی دانشگاهی

🏆 جایزه برگزیدگان جشنواره:

🎖️ نشان زرین فردوسی

🔶 موسسه بین‌المللی اکو

📖 دیپلم افتخار

💠 موسسه فرهنگی هنری فردوسی توسی

🔰 امکان ثبت نام و حضور مجازی

🖥️ در سایت اینترنتی دانشگاه پیام نور

🇮🇷🇺🇳 از سراسر ایران و جهان

.......................

به گزارش اختصاصی پایگاه خبری شاهنامه

دوره نمایشنامه خوانی، صداپیشگی و دوبلوری

💠 مدرس:

فیاما ناصحی

🧕🏻👨🏻‍💼 ویژه نوجوانان، جوانان و بزرگسالان

🗓️ شنبه‌ها

🕰️ ساعت ۱۵ تا ۱۷

⏳ تمدید مهلت ثبت نام دوره دوم:

✳️ تا یکم شهریور ماه ۱۴۰۰

📲 ثبت نام واتساپی:

۰۹۱۲۳۵۸۲۸۳۴

💠💠💠💠💠💠💠💠

📚 با ارایه گواهی‌نامه آموزش عالی آزاد دانشگاه پیام نور

🌍 برای نخستین بار در ایران و جهان

🏵️ ویژه جشنواره ملی هنرهای شاهنامه‌ای

📚 در پایان هر دوره یک‌ماهه مجازی دانشگاهی

🏆 جایزه برگزیدگان جشنواره:

🎖️ نشان زرین فردوسی

🔶 موسسه بین‌المللی اکو

📖 دیپلم افتخار

💠 موسسه فرهنگی هنری فردوسی توسی

🔰 امکان ثبت نام و حضور مجازی

🖥️ در سایت اینترنتی دانشگاه پیام نور

🇮🇷🇺🇳 از سراسر ایران و جهان

............

به گزارش اختصاصی پایگاه خبری شاهنامه

دوره بازیگری علمی تجربی

💠 مدرس:

حامد آقایی

🧕🏻👨🏻‍💼 ویژه نوجوانان، جوانان و بزرگسالان

🗓️ پنج‌شنبه‌ها

🕰️ ساعت ۱۰ تا ۱۲

⏳ تمدید مهلت ثبت نام دوره دوم:

✳️ تا یکم شهریور ماه ۱۴۰۰

📲 ثبت نام واتساپی:

۰۹۱۲۳۵۸۲۸۳۴

💠💠💠💠💠💠💠💠

📚 با ارایه گواهی‌نامه آموزش عالی آزاد دانشگاه پیام نور

🌍 برای نخستین بار در ایران و جهان

🏵️ ویژه جشنواره ملی هنرهای شاهنامه‌ای

📚 در پایان هر دوره یک‌ماهه مجازی دانشگاهی

🏆 جایزه برگزیدگان جشنواره:

🎖️ نشان زرین فردوسی

🔶 موسسه بین‌المللی اکو

📖 دیپلم افتخار

💠 موسسه فرهنگی هنری فردوسی توسی

🔰 امکان ثبت نام و حضور مجازی

🖥️ در سایت اینترنتی دانشگاه پیام نور

🇮🇷🇺🇳 از سراسر ایران و جهان

...................

به گزارش اختصاصی پایگاه خبری شاهنامه

دوره هنر شاهنامه خوانی و نقالی

💠 مدرسان:

یاسر موحدفرد

عباس بهمنش

🧕🏻👨🏻‍💼 ویژه جوانان و بزرگسالان

🗓️ چهارشنبه‌ها

🕰️ ساعت ۱۷ تا ۱۹

🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♂️ ویژه کودکان و نوجوانان

🗓️ پنج‌شنبه‌ها

🕰️ ساعت ۱۷ تا ۱۹

⏳ تمدید مهلت ثبت نام دوره دوم:

✳️ تا یکم شهریور ماه ۱۴۰۰

📲 ثبت نام واتساپی:

۰۹۱۲۳۵۸۲۸۳۴

💠💠💠💠💠💠💠💠

📚 با ارایه گواهی‌نامه آموزش عالی آزاد دانشگاه پیام نور

🌍 برای نخستین بار در ایران و جهان

🏵️ ویژه جشنواره ملی هنرهای شاهنامه‌ای

📚 در پایان هر دوره یک‌ماهه مجازی دانشگاهی

🏆 جایزه برگزیدگان جشنواره:

🎖️ نشان زرین فردوسی

🔶 موسسه بین‌المللی اکو

📖 دیپلم افتخار

💠 موسسه فرهنگی هنری فردوسی توسی

🔰 امکان ثبت نام و حضور مجازی

🖥️ در سایت اینترنتی دانشگاه پیام نور

🇮🇷🇺🇳 از سراسر ایران و جهان

........................

به گزارش اختصاصی پایگاه خبری شاهنامه

دوره گویندگی، مجری‌گری، ویراستاری و خبرنگاری

بر پایه شعر و ادب پارسی

💠 مدرسان:

یاسر موحدفرد

می‌گل زندیه

🧕🏻👨🏻‍💼 ویژه جوانان و بزرگسالان

🗓️ دوشنبه‌ها

🕰️ ساعت ۱۷ تا ۱۹

⏳ تمدید مهلت ثبت نام دوره دوم:

✳️ تا یکم شهریور ماه ۱۴۰۰

📲 ثبت نام واتساپی:

۰۹۱۲۳۵۸۲۸۳۴

💠💠💠💠💠💠💠💠

📚 با ارایه گواهی‌نامه آموزش عالی آزاد دانشگاه پیام نور

🌍 برای نخستین بار در ایران و جهان

🏵️ ویژه جشنواره ملی هنرهای شاهنامه‌ای

📚 در پایان هر دوره یک‌ماهه مجازی دانشگاهی

🏆 جایزه برگزیدگان جشنواره:

🎖️ نشان زرین فردوسی

🔶 موسسه بین‌المللی اکو

📖 دیپلم افتخار

💠 موسسه فرهنگی هنری فردوسی توسی

🔰 امکان ثبت نام و حضور مجازی

🖥️ در سایت اینترنتی دانشگاه پیام نور

🇮🇷🇺🇳 از سراسر ایران و جهان

....................

به گزارش اختصاصی پایگاه خبری شاهنامه

دوره مجری‌گری، داستان گویی و نمایش خلاق

💠 مدرس:

یاسر موحدفرد

🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♂️ ویژه کودکان و نوجوانان

🗓️ شنبه‌ها

🕰️ ساعت ۱۷ تا ۱۹

⏳ تمدید مهلت ثبت نام دوره دوم:

✳️ تا یکم شهریور ماه ۱۴۰۰

📲 ثبت نام واتساپی:

۰۹۱۲۳۵۸۲۸۳۴

💠💠💠💠💠💠💠💠

📚 با ارایه گواهی‌نامه آموزش عالی آزاد دانشگاه پیام نور

🌍 برای نخستین بار در ایران و جهان

🏵️ ویژه جشنواره ملی هنرهای شاهنامه‌ای

📚 در پایان هر دوره یک‌ماهه مجازی دانشگاهی

🏆 جایزه برگزیدگان جشنواره:

🎖️ نشان زرین فردوسی

🔶 موسسه بین‌المللی اکو

📖 دیپلم افتخار

💠 موسسه فرهنگی هنری فردوسی توسی

🔰 امکان ثبت نام و حضور مجازی

🖥️ در سایت اینترنتی دانشگاه پیام نور

🇮🇷🇺🇳 از سراسر ایران و جهان

...........................

به گزارش اختصاصی پایگاه خبری شاهنامه

دوره نقش‌های هندسی در هنرهای سنتی /

دوره عکاسی، فتوکلاژ و فتومونتاژ

💠 مدرس:

نرگس صافی

🧕🏻👨🏻‍💼 ویژه نوجوانان، جوانان و بزرگسالان

نقش‌های هندسی در هنرهای سنتی

🗓️ یک‌شنبه‌ها

🕰️ ساعت ۱۵ تا ۱۷

عکاسی، فتوکلاژ و فتومونتاژ

🗓️ سه‌شنبه‌ها

🕰️ ساعت ۱۷ تا ۱۹

⏳ تمدید مهلت ثبت نام دوره دوم:

✳️ تا یکم شهریور ماه ۱۴۰۰

📲 ثبت نام واتساپی:

۰۹۱۲۳۵۸۲۸۳۴

💠💠💠💠💠💠💠💠

📚 با ارایه گواهی‌نامه آموزش عالی آزاد دانشگاه پیام نور

🌍 برای نخستین بار در ایران و جهان

🏵️ ویژه جشنواره ملی هنرهای شاهنامه‌ای

📚 در پایان هر دوره یک‌ماهه مجازی دانشگاهی

🏆 جایزه برگزیدگان جشنواره:

🎖️ نشان زرین فردوسی

🔶 موسسه بین‌المللی اکو

📖 دیپلم افتخار

💠 موسسه فرهنگی هنری فردوسی توسی

🔰 امکان ثبت نام و حضور مجازی

🖥️ در سایت اینترنتی دانشگاه پیام نور

🇮🇷🇺🇳 از سراسر ایران و جهان

....................

به گزارش اختصاصی پایگاه خبری شاهنامه

دوره طراحی پوشاک ایرانی

💠 مدرس:

لیلا علیزاده‌فرد

🧕🏻👨🏻‍💼 ویژه نوجوانان، جوانان و بزرگسالان

🗓️ یک‌شنبه‌ها

🕰️ ساعت ۱۷ تا ۱۹

⏳ تمدید مهلت ثبت نام دوره دوم:

✳️ تا یکم شهریور ماه ۱۴۰۰

📲 ثبت نام واتساپی:

۰۹۱۲۳۵۸۲۸۳۴

💠💠💠💠💠💠💠💠

📚 با ارایه گواهی‌نامه آموزش عالی آزاد دانشگاه پیام نور

🌍 برای نخستین بار در ایران و جهان

🏵️ ویژه جشنواره ملی هنرهای شاهنامه‌ای

📚 در پایان هر دوره یک‌ماهه مجازی دانشگاهی

🏆 جایزه برگزیدگان جشنواره:

🎖️ نشان زرین فردوسی

🔶 موسسه بین‌المللی اکو

📖 دیپلم افتخار

💠 موسسه فرهنگی هنری فردوسی توسی

🔰 امکان ثبت نام و حضور مجازی

🖥️ در سایت اینترنتی دانشگاه پیام نور

🇮🇷🇺🇳 از سراسر ایران و جهان

.............................

به گزارش اختصاصی پایگاه خبری شاهنامه

دوره شعر، داستان نویسی و واژه شناسی

💠 مدرس: عمران حیدری آریا

🧕🏻👨🏻‍💼 ویژه نوجوانان، جوانان و بزرگسالان

🗓️ پنج‌شنبه‌ها

🕰️ ساعت ۱۹ تا ۲۱

⏳ تمدید مهلت ثبت نام دوره دوم:

✳️ تا یکم شهریور ماه ۱۴۰۰

📲 ثبت نام واتساپی:

۰۹۱۲۳۵۸۲۸۳۴

💠💠💠💠💠💠💠💠

📚 با ارایه گواهی‌نامه آموزش عالی آزاد دانشگاه پیام نور

🌍 برای نخستین بار در ایران و جهان

🏵️ ویژه جشنواره ملی هنرهای شاهنامه‌ای

📚 در پایان هر دوره یک‌ماهه مجازی دانشگاهی

🏆 جایزه برگزیدگان جشنواره:

🎖️ نشان زرین فردوسی

🔶 موسسه بین‌المللی اکو

📖 دیپلم افتخار

💠 موسسه فرهنگی هنری فردوسی توسی

🔰 امکان ثبت نام و حضور مجازی

🖥️ در سایت اینترنتی دانشگاه پیام نور

🇮🇷🇺🇳 از سراسر ایران و جهان

.......................................

نقاشی و نگارگری

💠 مدرس:

رویا حیدری

🧕🏻👨🏻‍💼 ویژه جوانان و بزرگسالان

🗓️ سه‌شنبه‌ها

🕰️ ساعت ۱۵ تا ۱۷

🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♂️ ویژه کودکان و نوجوانان

🗓️ پنج‌شنبه‌ها

🕰️ ساعت ۱۵ تا ۱۷

⏳ مهلت ثبت نام دوره دوم:

✳️ تا ۲۰ امرداد ماه ۱۴۰۰

📲 ثبت نام واتساپی:

۰۹۱۲۳۵۸۲۸۳۴

💠💠💠💠💠💠💠💠

📚 با ارایه گواهی‌نامه آموزش عالی آزاد دانشگاه پیام نور

🌍 برای نخستین بار در ایران و جهان

🏵️ ویژه جشنواره ملی هنرهای شاهنامه‌ای

📚 در پایان هر دوره یک‌ماهه مجازی دانشگاهی

🏆 جایزه برگزیدگان جشنواره:

🎖️ نشان زرین فردوسی

🔶 موسسه بین‌المللی اکو

📖 دیپلم افتخار

💠 موسسه فرهنگی هنری فردوسی توسی

🔰 امکان ثبت نام و حضور مجازی

🖥️ در سایت اینترنتی دانشگاه پیام نور

🇮🇷🇺🇳 از سراسر ایران و جهان

پاسخبازارسال

......................................................

شعر، داستان نویسی و واژه شناسی

💠 مدرس:

عمران حیدری آریا

🧕🏻👨🏻‍💼 ویژه نوجوانان، جوانان و بزرگسالان

🗓️ پنج‌شنبه‌ها

🕰️ ساعت ۱۹ تا ۲۱

⏳ مهلت ثبت نام دوره دوم:

✳️ تا ۲۰ امرداد ماه ۱۴۰۰

📲 ثبت نام واتساپی:

۰۹۱۲۳۵۸۲۸۳۴

💠💠💠💠💠💠💠💠

📚 با ارایه گواهی‌نامه آموزش عالی آزاد دانشگاه پیام نور

🌍 برای نخستین بار در ایران و جهان

🏵️ ویژه جشنواره ملی هنرهای شاهنامه‌ای

📚 در پایان هر دوره یک‌ماهه مجازی دانشگاهی

🏆 جایزه برگزیدگان جشنواره:

🎖️ نشان زرین فردوسی

🔶 موسسه بین‌المللی اکو

📖 دیپلم افتخار

💠 موسسه فرهنگی هنری فردوسی توسی

🔰 امکان ثبت نام و حضور مجازی

🖥️ در سایت اینترنتی دانشگاه پیام نور

🇮🇷🇺🇳 از سراسر ایران و جهان

پاسخبازارسال

..........................................

آغاز نام نویسی دوره ی دوم از دوره های هنرهای شاهنامه ای (بزرگسالان)

خبرنگار: آرین آرین توانا

به گزارش اختصاصی پایگاه خبری شاهنامه

آغاز نام نویسی دوره ی دوم از دوره های هنرهای شاهنامه ای

🔰 برگزاری دوره‌‌‌های آموزش عالی

🌐 سراسر ایران و جهان

📚 با گواهی‌نامه پایان دوره

🏛️ آموزش عالی آزاد دانشگاه پیام نور

💠 با آموزش مدرسان برجسته

🏫 موسسه فردوسی توسی

⏳ نام نویسی دوره دوم:

تا ۲۰ امرداد ماه ۱۴۰۰

📲 ثبت نام واتساپی:

۰۹۱۲۳۵۸۲۸۳۴

📽️ نمایشنامه خوانی، صداپیشگی و دوبلوری

🗓️ شنبه‌ها ساعت ۱۵ تا ۱۷

🔶 مدرس: فیاما ناصحی

🎨 نقش‌های هندسی در هنرهای سنتی

🗓️ یک‌شنبه‌ها ساعت ۱۵ تا ۱۷

🔷 مدرس: نرگس صافی

🦺 طراحی پوشاک ایرانی

🗓️ یک‌شنبه‌ها ساعت ۱۷ تا ۱۹

🔶 مدرس: لیلا علیزاده‌فرد

🎻 ساز، آواز و موسیقی سنتی

🗓️ دوشنبه‌ها ساعت ۱۵ تا ۱۷

🔷 مدرس: حمید خزاعی

🎙️ گویندگی، مجری‌گری، ویراستاری و خبرنگاری

🗓️ دوشنبه‌ها ساعت ۱۷ تا ۱۹

🔷 مدرسان:

💠 یاسر موحدفرد

🔹 می‌گل زندیه

🖌️ نگارگری و نقاشی

🗓️ سه‌شنبه‌ها ساعت ۱۵ تا ۱۷

🔶 مدرس: رویا حیدری

📷 عکاسی، فتوکلاژ و فتومونتاژ

🗓️ سه‌شنبه‌ها ساعت ۱۷ تا ۱۹

🔷 مدرس: نرگس صافی

✏️ خوشنویسی و نقاشی خط

🗓️ چهارشنبه‌ها ساعت ۱۵ تا ۱۷

🔶 مدرس: جعفرعلی سروی همپا

🎭 هنر شاهنامه خوانی و نقالی

🗓️ چهارشنبه‌ها ساعت ۱۷ تا ۱۹

🔷 مدرسان:

💠 یاسر موحدفرد

🔹 عباس بهمنش

🎬 بازیگری علمی تجربی

🗓️ پنج‌شنبه‌ها ساعت ۱۰ تا ۱۲

🔷 مدرس: حامد آقایی

✒️ شعر، داستان نویسی و واژه شناسی

🗓️ پنج‌شنبه‌ها ساعت ۱۹ تا ۲۱

🔶 مدرس: عمران حیدری آریا

طراحی پوستر از: عمران حیدری آریا

...............................

آغاز نام نویسی دوره ی دوم از دوره های هنرهای شاهنامه ای (کودک و نوجوان)

خبرنگار: نرگس صافی

به گزارش اختصاصی پایگاه خبری شاهنامه

آغاز نام نویسی دوره ی دوم از دوره های هنرهای شاهنامه ای

🔰 برگزاری دوره‌‌‌های آموزش عالی مجازی دانشگاهی هنرهای شاهنامه‌ای

🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♂️ ویژه کودکان و نوجوانان
🌐 سراسر ایران و جهان

📚 با گواهی‌نامه پایان دوره
🏛️ آموزش عالی آزاد دانشگاه پیام نور

💠 با آموزش مدرسان برجسته
🏫 موسسه فردوسی توسی

⏳ نام نویسی دوره دوم:
تا ۲۰ امرداد ماه ۱۴۰۰

📲 ثبت نام واتساپی:
۰۹۱۲۳۵۸۲۸۳۴

🎭 مجری‌گری، داستان گویی و نمایش خلاق
🗓️ شنبه‌ها ساعت ۱۷ تا ۱۹
💠 مدرس: یاسر موحدفرد

📝 هنر نقاشی
🗓️ پنج‌شنبه‌ها ساعت ۱۵ تا ۱۷
🔷 مدرس: رویا حیدری

🎭 هنر شاهنامه خوانی و نقالی
🗓️ پنج‌شنبه‌ها ساعت ۱۷ تا ۱۹
🔶 مدرسان:
🔸 یاسر موحدفرد
🔸 عباس بهمنش

................

طراحی پوستر از: عمران حیدری آریا

به گزارش اختصاصی پایگاه خبری شاهنامه

نمایشگاه نقاشی رویش

آثار هنرجویان استاد رویا حیدری

باشرکت بیش از ۵۰ اثر از ۹ نقاش

در گالری آیریک برگزار می شود

هنرجویان:

مریم باقری

ملیکا باقری

محمد حسان حجتی

زهرا سادات حسینی

شیوا حیدری

مریم روز گرد

حسین محمدی نیا

سمانه مصیر

نسترن موسوی زاده

آدینه ۲۴ اردی بهشت ۱۴۰۰

ساعت ۱۶:۳۰ تا ۲۰

جشن گشایش این نمایشگاه باحضور شاعران و هنرمندان برجسته ی کشوری و با شعرخوانی و شاهنامه خوانی وبا رعایت شیوه نامه ی بهداشتی کشور برگزارخواهدشد

صادقیه، بلوار فردوس شرق نبش وفا آذر، مجتمع آیریک سنتر طبقه طبقه ۳ واحد ۱۰۳ گالری آیریک

این نمایشگاه تا 29 اردیبهشت دایر می باشد و بازدید از ساعت 16:30 تا 20:00 برای همگان آزاد است

.

.

.

https://shahnamehnews.ir/?p=4365

...................................

پایگاه خبری شاهنامه ( شاهنامه نیوز)

سردبیر: عمران حیدری آریا

www.shahnamehnews.ir

.........................................

معرفی و چاپ سروده های آریا

در

هفته نامه عقاب افغانستان

-----------------------------------------------------------

نقش واره های استاد شجریان

به گزارش اختصاصی پایگاه خبری شاهنامه

نمایشگاه گروهی هنرمندان معاصر
جشن گشایش: آدینه 24بهمن ماه 1399 ساعت 16:30 تا 20:00
نمایشگاه تا روز 29 بهمن ماه برای علاقمندان دایر خواهد بود
بازدید برای همگان همه روزه ساعت 16:30 تا 20:00
این نمایشگاه با حضور 44 نقاش با44 تابلو از چهره ی استاد شجریان برگزار می شود.
نقاشانی که در این نمایشگاه حضور دارند عبارتند از:
مرتضی خدادادی / هاجر گودرزی / مهسا ذبیحی / نازنین حاجی زاده / فرشته نشاطی / مهسا حسین زاده /
شیما مرادی / فاطمه قربانلو / سمیرا ویسی / نغمه حدادی / لاله پیرایش / ناهید قناعتیان / شرافت شادمان /
زهرا حسین پور / جمال ویسی / بیتا مصفا / مرضیه رضایی / فدذا مختاری / زهرا خرم نژاد /
نازیلا ابراهیمی / سعید استادی / معصومه محمدی / محمد شکیب / ایوب شکری / احسان رضازاده /
پروین حاجوی سیدلری / سحر سلیم قبان تپه / فاطمه فلاحی راد / مهشاد قزیه یی / مژگان اسماعیلی فر /
بهرام بطهایی / ویدا یوسفی نوین / فاطمه الماسی / شقایق پله پور کلور / معصومه نجفی /
راحیله نیکزاد / نسیم صبحگاهی / پریسا پریزکاری / محدثه اقدسی / رویا حیدری / سپیده سمیه حسینی هلالی /
محسن احمدزاده / مجید اکبری.
نشانی نمایشگاه: تهران، اتوبان ستاری، بلوار فردوس شرق، نبش خیابان وفا آذر، مجتمع آیریک سنترجنوبی،
طبقه 3 واحد 102 ، گالری آیریک تلفن: 44978091-021 – 09121366121

گفتنی است که رویا حیدری با تابلوی ” سیاوش قرن ” در این نمایشگاه حضور دارد.

-------------------------------------------------------

.

🔴برگزاری نمایشگاه مردِ میدان در منطقه۸ تهران

به گزارش اختصاصی پایگاه خبری شاهنامه

🔹 شهردار منطقه۸ تهران ضمن عرض تسلیت به مناسبت نخستین سالگرد شهادت «مرد میدان» سردار قاسم سلیمانی از اجرای ویژه‌برنامه‌های هنری به همین مناسبت در این منطقه خبر داد.

🔺به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه۸، مهناز استقامتی شهردار منطقه گفت: به مناسبت نخستین سالگرد شهادت سردار قاسم سلیمانی و پاسداشت وی، نمایشگاهی با عنوان «مرد میدان»، با حضور نقاشان و خوشنویسان منطقه برپا می‌شود.

شهردار منطقه۸ افزود: فضاسازی محیطی، تهیه و تولید محتوای ویدیویی، اجرای مراسم یادبود مجازی و برپائی نمایشگاه یاد و خاطره شهید سردار قاسم سلیمانی با عنوان «مرد میدان» در میدان نبوت و بوستان فدک اجرا خواهد شد.

🔺این نمایشگاه از تاریخ ۱۳ دی ماه از ساعت ۹ تا ۱۷ دایر است و همچنین ورک‌شاپ نقاشی با استفاده از ظرفیت‌های محلی و با حضور هنرمندان منطقه، در محل برگزاری نمایشگاه اجرا می‌شود

گفتنی است: این نمایشگاه شنبه 13 دی ماه 1399 در محیط باز بوستان فدک با حضور مسولین منطقه۸ شهرداری تهران برگزارشد و هنرمندان در برابر دیدگان حاضرین و مردم رهگذر به اجرای هنر پرداختند.

در این نماشگاه نقاشان به گونه ی زنده ( ورک‌شاپ)چهره ای از سردار سلیمانی را در مدت ساعت نقاشی کردند.

رویا حیدری ، محمدحسان حجتی و سیده سارا موسوی نژاد از جمله نقاشان حاضر در این نمایشگاه بودند

خبرنگار: عمران حیدری آریا

عکاس: شیوا حیدری

رویا حیدری در حال نقاشی چهره ی مردمیدان

.

محمدحسان حجتی در حال نقاشی چهره ی مردمیدان

.

سیده سارا موسوی نژاد در حال نقاشی چهره ی مردمیدان

.

پیایان گزارش.

.

.

.

.

.

.

--------------------------------------------------------

بازدید رییس و دبیر کانون ملی شعرا و هنرمندان ایران

از بخش رادیویی کانون در پردیس ( رادیو رویش) پنجشنبه 15 آبان 1399

مهندس محمدعلی آقابیگی رییس کانون و مهندس آریا دبیر کانون

باحضور پیداکردن در بخش رادیویی کانون در پردیس از چگونگی روندکار و اجرای برنامه های رادیو رویش بازدید کردند.

در این بازدید رییس کانون از روند کار رادیو رویش به سرپرستی امجد زمانی ابراز رضایت کرد و نوید روزهای بهتر برای

این رادیو داد که همکاری با پردیس رادیویی تهران بود. دبیر کانون نیز با اعلام این که بزودی سایت رسمی رادیو رویش دایر

خواهد شد و از جهانی شدن کانون در میان کشورهای پارسی زبان و مرتبط با زبان پارسی خبرداد.

در این باز دید از گشایش دفتر رادیو رویش به دست بانو بابایی مدیرمجموعه فرهنگی پردیس انجام گرفت و همچنین اجرای

نمایش رادیویی توسط گروه نمایشی رادیو رویش به کارگردانی و نویسندگی امجد زمانی در پیش روی رییس و دبیر کانون انجام شد

و پس از اجرای نمایش ضمن رضایت سخنرانی رییس و دبیر کانون حکم سرپرستی رادیو رویش با دست رییس کانون

پیشکش امجد زمانی شد.

کانون ملی شعرا و هنرمندان ایران به رسیدن فرهنگ ایران زمین در جایگاه جهانی اش می اندیشد.

---------------------------------------------------

خاکسپاری استاد شجریان

مراسم اقامه نماز بر پیکر محمدرضا شجریان انجام شد + تصاویر

مراسم تطهیر و اقامه نماز بر پیکر استاد محمدرضا شجریان، بامدادآدینه در بهشت زهرا تهران

انجام شد تا طبق برنامه ریزی انجام شده، پیکر این هنرمند از آنجا به فرودگاه مهرآباد و سپس جهت

خاکسپاری در کنار فردوسی توسی راهی مشهد بشود

#پرواز_آواز #استادشجریان

خسرو آواز پارسی درگذشت

پرواز استاد شجریان را به همایون عزیز، خانواده ی گرامی استاد

و هازمان موسیقی پارسی زبانان جهان تسلیت می گویم

آریا پارسی سرا

شجریان پس از تحمل دوره طولانی بیماری عصر امروز (پنجشنبه) در بیمارستان جم تهران درگذشت.

بیشتر بخوانید

تماشا کنید: صدای ملت / مرور زندگی و کارنامه استاد محمدرضا شجریان؛ از «گلها» تا «ربنا»

به گزارش «انتخاب»، استاد محمد رضا شجریان آخرین بار در ۱۴ مهر ۹۹ به علت شرایط نامناسب

جسمی بار دیگر در بخش آی سی یو بیمارستان جم بستری شده بود.

خسروی آواز ایران در ۱۴ مهر با شرایط عمومی قلبی و ریوی و تنفسی ناپایدار و افت سطح هوشیاری،

افت فشار خون و پلاکت در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شده بود.

استاد شجریان همچنین از ۲۵ مرداد سال جاری به مدت ۱۰ روز به دلیل افت سطح هوشیاری و شوک

سپتیک در بخش مراقبت‌های ویژه این بیمارستان بستری بود.

وی بهمن سال گذشته نیز به علت بروز مجدد اختلالات ریوی ناشی از بیماری قلبی در بیمارستان جم بستری شد

و بامداد روز جمعه دوم اسفند ۹۸ همایون شجریان فرزند وی با انتشار تصویری از نمایشگر علایم حیاتی پدر

از دوستداران وی رفع نگرانی کرد.

خسرو آواز ایران، پنجم فروردین سال جاری با حال عمومی مناسب از بیمارستان ترخیص شد و بر اساس اعلام هیات

مدیره بیمارستان جم اقدامات درمانی وی زیر نظر پزشکان معالج در خارج از بیمارستان انجام گرفت.

استاد شجریان برجسته‌ترین هنرمند عرصه آواز و موسیقی سنتی کشور است و از وی با عنوان

«خسرو آواز ایران» یاد می‌شود.

وی نوروز ۹۵ با انتشار ویدئویی ضمن تبریک سال نو، از ابتلای خود به بیماری سرطان خبر داد و پس

از آن تاکنون تحت نظر پزشکان به مداوا مشغول است.

--------------------------------------------------------

.

.

فراخوان مسابقه مجازی داستان کوتاه و شعر نو با عنوان «تحریرخیال» منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی فرهنگسرای گلستان، مسابقه «تحریرخیال» در رده سنی بزرگسال و در

دو رشته شعر نو و داستان کوتاه با موضوع ستایش ایثارگری پرستاران و پزشکان، حماسه غدیر و ولایت امام علی (ع)،

عیدقربان و سربلندی حضرت ابراهیم در آزمون الهی به مناسبت گرامیداشت اعیاد قربان و غدیر برگزار می‌شود.

علاقه‌مندان برای شرکت در این مسابقه تا ۱۶ مرداد مهلت دارند یک اثر داستان کوتاه حداکثر بین ۵۰۰ تا ۲۰۰۰

کلمه و در حوزه شعر هم حداکثر تا ۳ اثر هرکدام به صورت مجزا در فایل Word با فونت B Nazanin و فرمتpdf

به نشانی الکترونیکی kh.f.salam@gmail.com یا به شماره و اتساپ ۰۹۰۳۱۲۷۷۹۳۲ ارسال کنند.

صغری دلداده بارانی (نویسنده و فعال عرصه ادبی) دبیر هنری این مسابقه است و داوری بخش داستان در آن با خانم‌ها

منیژه آرمین، عارفه روئین، کیانوش کیارس، لیلا دارابی و آقای علی الله سلیمی است و در بخش شعر نیز آقایان عمران حیدری آریا،

کمال پیری آذر، اسماعیل دادرس به داوری آثار می‌پردازند. گفتنی در این مسابقه در هر بخش ۳ منتخب و در مجموع ۶ نفر

توسط هیات داوران برگزیده می‌شوند.

--------------------------------

علیرضا راهب درگذشت

علیرضا راهب در سن ۵۳سالگی در پی ابتلا به کرونا درگذشت.

علیرضا راهب حوالی ساعت سه بامداد پنج‌شنبه، پنجم تیرماه در بیمارستان‌ آتیه تهران از دنیا رفت. البته او به کرونا

مبتلا شده بود، ولی علت درگذشتش ایست قلبی بود.

او سپس بیان کرد: با هماهنگی‌هایی که با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال انجام است، مراسم تشییع علیرضا راهب

روز شنبه (هفتم تیرماه) برگزار خواهد شد.

راهب روز گذشته (چهارشنبه، چهارم تیرماه ۹۹) در صفحه‌اش نوشته بود: «دوستان تست کووید ۱۹ من مثبت شده. بعد از

حدود دو هفته مداوا و درگیری و تنگس نفس و تپش قلب دارم آماده می‌شم به بیمارستان آتیه برم. خواهش می‌کنم با من تماس

نگیرید. قادر به پاسخگویی نیستم! بچه‌های انجمن ونداد و دوستان نزدیکم از من خبر خواهند داشت... عطر نفس،

دعا و انرژی مثبتتون شفاست.»

علیرضا راهب، شاعر، ترانه‌سرا و منتقد ادبی متولد سال ۱۳۴۶ در تهران بود. او دانش‌آموخته رشته حقوق از دانشگاه

تبریز بود. راهب شعر را از سال‌های دهه ۶۰ آغاز کرد. او یک دوره ده‌ساله در شهر تبریز سکونت داشت و این فرصت

مناسبی بود تا زبان و ادبیات ترکی را بیاموزد.

«دو استکان عرق چهل‌گیاه» و «عشق پاره‌وقت» مجموعه شعرهای به‌جامانده از علیرضا راهب هستند که حضور پررنگی در

انجمن‌های ادبی و جلسه‌های شعر داشت و انجمن ادبی «ونداد» را مدیریت می‌کرد.

درگذشت این سراینده ی بزرگ را به هازمان ادبی کشور تسلیت می گویم #آریا ششم تیرماه 1399

.

................

ویژه نامه خبری رونمایی برنامه‌های کشورداری برپایه آیین شهریاری

به گزارش اختصاصی پایگاه خبری شاهنامه؛

گفت‌وگوی اختصاصی خبرگزاری شهر و شهروندی ایران (ایمنا) با مهندس یاسر موحدفرد

بخش نخست- آیین شهریاری؛

بازیابی آینده از دل میراث گذشته

۱۰ خردادماه ۱۴۰۰

https://www.imna.ir/news/497416/%D8%A8%D8%A7%D8%B2%DB%8C%D8%A7%D8%A8%DB%8C-%D8%A2%DB%8C%D9%86%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D8%B2-%D8%AF%D9%84-%D9%85%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D8%AB-%DA%AF%D8%B0%D8%B4%D8%AA%D9%87

تیتر نخست خبرگزاری ایمنا؛

بخش دوم- آیین شهریاری؛

بازیابی آینده از دل میراث گذشته؛

پیشنهادی فرهنگی برای نامزدهای ریاست جمهوری

۱۱ خردادماه ۱۴۰۰

https://www.imna.ir/news/497664/%D9%BE%DB%8C%D8%B4%D9%86%D9%87%D8%A7%D8%AF%DB%8C-%D9%81%D8%B1%D9%87%D9%86%DA%AF%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D9%86%D8%A7%D9%85%D8%B2%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D8%AC%D9%85%D9%87%D9%88%D8%B1%DB%8C

«ضرورت حضور اصحاب فرهنگ و هنر در انتخابات» در گفت‌وگوی اختصاصی خبرگزاری شبستان با یاسر موحدفرد:

ایده راه‌اندازی مشاوران فرهنگی در نهادهای دولت آینده، موجب اعتمادسازی برای حضور در انتخابات می‌شود

۸ خردادماه ۱۴۰۰

http://www.shabestan.ir/detail/News/1061143

تیتر نخست خبرگزاری میزان؛

«شاهنامه»؛ بزرگترین دانشنامه علمی و بزرگترین کتاب حماسی جهان

یاسر موحدفرد گفت: شاهنامه فردوسی بزرگترین کتاب حماسی گیتی، آیین شهریاران و روابط جهانی ایرانیان در روزگاران کهن را با دیگر ملت‌های جهان، مورد واکاوی پژوهشی قرار داده و به شایستگی حکمرانی شکوهمند ایرانی برپایه خردورزی، مهرورزی، دانش‌گستری و دادگستری در سطح جهانی را مطرح کرده است.

۲۵ اسفندماه ۱۳۹۹

https://www.mizan.news/fa/news/709681/%D8%B4%D8%A7%D9%87%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D8%A8%D8%B2%D8%B1%DA%AF%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D8%B9%D9%84%D9%85%DB%8C-%D9%88-%D8%A8%D8%B2%D8%B1%DA%AF%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8-%D8%AD%D9%85%D8%A7%D8%B3%DB%8C-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86

تیتر نخست خبرگزاری شهر و شهروندی ایران (ایمنا)؛

آیین حکومتداری از دید فردوسی؛

شیوه نامه فرمانروایی ۱۰ هزار ساله ایرانیان که در دانشنامه شاهنامه فردوسی با عنوان آیین شهریاری به آن اشاره شده، یاور شهرهای ایرانی بوده است که ایران‌دوستان با هر گرایشی در سراسر گیتی، می‌توانند از آن بهره ببرند.

۲۵ اردی‌بهشت ماه ۱۴۰۰

https://www.imna.ir/news/493450/%D8%A2%DB%8C%DB%8C%D9%86-%D8%AD%DA%A9%D9%88%D9%85%D8%AA-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%D9%81%D8%B1%D8%AF%D9%88%D8%B3%DB%8C

گزارش اختصاصی خبرگزاری شبستان؛

«تولید، پشتیبانی‌ها، مانع زدایی‌‌ها» در عرصه فرهنگ؛

یاسر موحدفرد:

راه‌اندازی ستاد تولید کالاهای فرهنگی هنری در سال ۱۴۰۰ ضروری است

۲۵ فروردین ماه ۱۴۰۰

http://www.shabestan.ir/detail/News/1045586

تیتر نخست خبرگزاری بین‌المللی شفقنا؛

در آستانه انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران؛ رونمایی از برنامه‌های کشورداری برپایه آیین‌ شهریاری

۳ خردادماه ۱۴۰۰

https://fa.shafaqna.com/news/1154341/

تیتر نخست خبرگزاری شبستان؛

یاسر موحدفرد مطرح کرد:

آیین‌های نوروزی نماد حکمرانی جهانی در آیین شهریاری ایرانی

۱۱ فروردین ماه ۱۴۰۰

http://www.shabestan.ir/detail/News/1041736

تیتر نخست فرهنگی خبرگزاری ایلنا؛

از سوی گروهی از علاقمندان؛ برنامه‌های کشورداری بر پایه آیین‌ شهریاری رونمایی شد

۳ خرداد ماه ۱۴۰۰

https://www.ilna.news/fa/tiny/news-1080945

تیتر نخست فرهنگ و هنر خبرگزاری شبستان؛

همزمان با سال‌روز آزادسازی خرمشهر

برنامه‌های کشورداری برپایه «آیین‌ شهریاری» رونمایی شد

۳ خرداد ماه ۱۴۰۰

http://www.shabestan.ir/detail/News/1059692

تیتر نخست پایگاه خبری شاهنامه؛

رونمایی برنامه آیین شهریاری ایران به میزبانی انجمن شاعران لواسان

۵ خرداد ماه ۱۴۰۰

https://shahnamehnews.ir/?p=4470

تیتر نخست خبرگزاری ایرنا؛

انتخابات سیزدهم؛ حاشیه‌های روز آخر ثبت نام

«یاسر موحدفرد» دبیرکل بنیاد فردوسی و دبیر پیشین ستاد ترویج فرهنگ پهلوانی کشور با شعار دولت پویا از دیگر ثبت نامی‌های امروز وزارت کشور بودند.

۲۵ اردی‌بهشت ماه ۱۴۰۰

https://www.irna.ir/news/84329304/%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%AE%D8%A7%D8%A8%D8%A7%D8%AA-%D8%B3%DB%8C%D8%B2%D8%AF%D9%87%D9%85-%D8%AD%D8%A7%D8%B4%DB%8C%D9%87-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B1%D9%88%D8%B2-%D8%A2%D8%AE%D8%B1-%D8%AB%D8%A8%D8%AA-%D9%86%D8%A7%D9%85

تیتر نخست پایگاه خبری شاهنامه؛

نامزدهای نامدار سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از جوان‌ترین تا مسن‌ترین

۳۰ اردی‌بهشت ماه ۱۴۰۰

https://shahnamehnews.ir/?p=4438

تیتر نخست هنرمند نیوز؛

در آستانه انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران؛

رونمایی از برنامه‌های کشورداری برپایه آیین‌ شهریاری

۳ خرداد ماه ۱۴۰۰

https://www.honarmandnews.ir/news/%d8%b1%d9%88%d9%86%d9%85%d8%a7%db%8c%db%8c-%d8%a7%d8%b2-%d8%a8%d8%b1%d9%86%d8%a7%d9%85%d9%87%e2%80%8c%d9%87%d8%a7%db%8c-%da%a9%d8%b4%d9%88%d8%b1%d8%af%d8%a7%d8%b1%db%8c-%d8%a8%d8%b1%d9%be%d8%a7%db%8c/

تیتر نخست پایگاه خبری شاهنامه؛

جوان‌ترین نامزد ریاست جمهوری ایران

برپایه آیین‌نامه جدید شورای نگهبان

۲۸ اردی‌بهشت ماه ۱۴۰۰

https://shahnamehnews.ir/?p=4404

تیتر نخست خبرگزاری شبستان؛

روز حکیم ابوالقاسم فردوسی در گفتگو با یاسر موحدفرد؛

دانشنامه شاهنامه فردوسی پاسدار فرهنگ و تمدن ایرانی است

۲۵ اردی‌بهشت ماه ۱۴۰۰

http://www.shabestan.ir/detail/News/1056617

تیتر نخست پایگاه خبری شاهنامه؛

در آستانه انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران؛ رونمایی از برنامه‌های کشورداری برپایه آیین‌ شهریاری

۳ خرداد ماه ۱۴۰۰

https://shahnamehnews.ir/?p=4462

تیتر نخست پایگاه خبری پایشگر؛

در آستانه انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران؛

رونمایی از برنامه‌های کشورداری برپایه آیین‌ شهریاری

۳ خرداد ماه ۱۴۰۰

http://paieshgar.ir/%d8%b1%d9%88%d9%86%d9%85%d8%a7%db%8c%db%8c-%d8%a7%d8%b2-%d8%a8%d8%b1%d9%86%d8%a7%d9%85%d9%87%e2%80%8c%d9%87%d8%a7%db%8c-%da%a9%d8%b4%d9%88%d8%b1%d8%af%d8%a7%d8%b1%db%8c-%d8%a8%d8%b1%d9%be%d8%a7%db%8c/

تیتر نخست پایگاه خبری امرداد؛

۱۷ خرداد ماه ۱۴۰۰

در آستانه‌ی انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران؛

رونمایی از برنامه‌های کشورداری برپایه‌ی آیین‌ شهریاری

https://amordadnews.com/82321/

.

.

نمایشگاه مجازی کتاب ویژه هزاره شاهنامه فردوسی​

به گزارش اختصاصی پایگاه خبری شانامه

📚 نمایشگاه مجازی کتاب

📖 ویژه هزاره شاهنامه فردوسی

🧮 با تخفیف ۲۰ تا ۳۰ درصدی

🔰 با همکاری نشر پازینه و

💠 موسسه فردوسی توسی

⏳ زمان نمایشگاه مجازی کتاب:

🗓️ ۵ تا ۲۵ اسفند ۱۳۹۹

🔶 جشن اسپندگان ایرانی تا

🔸 جشن پایان سرایش شاهنامه فردوسی

🔷 نمایشگاه مجازی کتاب پازینه؛ یادآور پاکی‌ها

🔹 پشتیبان فرهنگ، هنر، تاریخ و تمدن پارسی

✅ با پیشنهاد یک‌صد کتاب فرهنگ و تمدن پارسی

🌐 به فرهنگ‌دوستان و ایران‌دوستان

☎️ سفارش تلفنی:

🕰️ ساعت پاسخگویی از ساعت ۱۴ تا ۱۸

۰۲۱۶۶۹۶۱۵۲۲

📲 سفارش واتساپی:

۰۹۱۲۳۵۸۲۸۳۴

🖥️ آگاهی کامل از کتاب‌های نمایشگاهی در پایگاه خبری شاهنامه

www.shahnamehnews.ir

@avatis

--------------------------------------------------------------------------

📚 بخش (۱) نمایشگاه مجازی

🏵️ کتاب‌های شاهنامه‌ای

۱- رازهای شاهنامه / مهندس یاسر موحدفرد

۲- داستان جم / معصومه باقری

۳- شاهنامه و زبان پهلوی؛ مقایسه داستانی و زبانی شاهنامه با منابع زبان پهلوی/ دکتر داریوش اکبرزاده

۴- سیمای منوچهر در شاهنامه و برخی متون تاریخی / منیژه فلاحی

۵- دو نگاره؛ تحلیل نگارگری موزه ملک و موزه کاخ گلستان / دکتر عبدالحمید شریف زاده

📚 نمایشگاه مجازی کتاب

📖 ویژه هزاره شاهنامه فردوسی

🧮 با تخفیف ۲۰ تا ۳۰ درصدی

🔰 با همکاری نشر پازینه و

💠 موسسه فردوسی توسی

⏳ زمان نمایشگاه مجازی کتاب:

🗓️ ۵ تا ۲۵ اسفند ۱۳۹۹

🔶 جشن اسپندگان ایرانی تا

🔸 جشن پایان سرایش شاهنامه فردوسی

🔷 نمایشگاه مجازی کتاب پازینه؛ یادآور پاکی‌ها

🔹 پشتیبان فرهنگ، هنر، تاریخ و تمدن پارسی

✅ با پیشنهاد یک‌صد کتاب فرهنگ و تمدن پارسی

🌐 به فرهنگ‌دوستان و ایران‌دوستان

☎️ سفارش تلفنی:

🕰️ ساعت پاسخگویی از ساعت ۱۴ تا ۱۸

۰۲۱۶۶۹۶۱۵۲۲

📲 سفارش واتساپی:

۰۹۱۲۳۵۸۲۸۳۴

🖥️ آگاهی کامل از کتاب‌های نمایشگاهی در پایگاه خبری شاهنامه

www.shahnamehnews.ir

--------------------------------------------------------

📚 بخش (۲) نمایشگاه مجازی

🏵️ کتاب‌های فرهنگ ایرانی

🔶 ویژه جوانان و بزرگسالان:

۱- صد حکایت / دکتر علی رفیعی

۲- دیوان ابن یمین؛ نسخه خطی نستعلیق / علی اصغر شریعت زاده

۳- در جست‌وجوی دینی گمشده؛ دین مانی / دست‌نویس مانی پیامبر ایرانی

۴- سهروردی دانای حکمت باستانی / کاظم محمدی

🔸 ویژه کودکان و نوجوانان:

۱- انسان متمدن می‌شود؛ سرگذشت تاریخ از آغاز حیات بشر تا دوران معاصر

۲- اندرزهای حکمت آمیز پیامبر اعظم

۳- اندرزهای حکیمانه مولا علی

۴- اندرزهای کوروش بزرگ

۵- اندرزهای داریوش بزرگ

۶- اندرزهای یادگار بزرگمهر

۷- اندرزهای باستانی ایرانیان

۸- اندرزهای ابوالحسن خرقانی

۹- پرواز اندیشه؛ داستان‌های آموزنده برای نوجوانان

۱۰- خیلی بزرگ خیلی کوچک؛ داستان‌های ویژه نوجوانان

۱۱- شب سال نو؛ داستان ویژه نوجوانان

۱۲- غواصی کودکان؛ کتاب راهنما و کار مصور

📚 نمایشگاه مجازی کتاب

📖 ویژه هزاره شاهنامه فردوسی

🧮 با تخفیف ۲۰ تا ۳۰ درصدی

🔰 با همکاری نشر پازینه و

💠 موسسه فردوسی توسی

⏳ زمان نمایشگاه مجازی کتاب:

🗓️ ۵ تا ۲۵ اسفند ۱۳۹۹

🔶 جشن اسپندگان ایرانی تا

🔸 جشن پایان سرایش شاهنامه فردوسی

🔷 نمایشگاه مجازی کتاب پازینه؛ یادآور پاکی‌ها

🔹 پشتیبان فرهنگ، هنر، تاریخ و تمدن پارسی

✅ با پیشنهاد یک‌صد کتاب فرهنگ و تمدن پارسی

🌐 به فرهنگ‌دوستان و ایران‌دوستان

☎️ سفارش تلفنی:

🕰️ ساعت پاسخگویی از ساعت ۱۴ تا ۱۸

۰۲۱۶۶۹۶۱۵۲۲

📲 سفارش واتساپی:

۰۹۱۲۳۵۸۲۸۳۴

🖥️ آگاهی کامل از کتاب‌های نمایشگاهی در پایگاه خبری شاهنامه

www.shahnamehnews.ir

-----------------------------------------------

📚 بخش (۳) نمایشگاه مجازی

🏵️ کتاب‌های هنر ایرانی

۱- عکاسی در باستان شناسی و مردم‌ نگاری / ندا حسین‌طهرانی

۲- موزه، ویترین، پنجره، آینه / رضا دبیری نژاد

۳- نقش برجسته‌ها و حجاران تخت جمشید؛ مجموعه طرح‌ها و نقش‌ها / مایکل رف

۴- تزیینات معماری خانه بروجردی‌های کاشان / منوچهر حمزه‌لو

۵- رنگین نگاره‌های ایران / سلیمان لطفی

۶- کاروان‌سراهای ایران زمین / راضیه خاقانی

۷- رویای هستی؛ مجموعه تصنیف‌ها و نت‌های موسیقی آوازهای استاد بنان / شهرام آقایی پور

۸- کاروان عمر؛ مجموعه تصنیف‌ها و نت‌های موسیقی آوازهای استاد داریوش رفیعی / شهرام آقایی پور

۹- خنیاگر آسمانی؛ مجموعه تصنیف‌ها و نت‌های موسیقی آوازهای استاد مجید وفادار / بهروز مبصری و علیرضا امینی

📚 نمایشگاه مجازی کتاب

📖 ویژه هزاره شاهنامه فردوسی

🧮 با تخفیف ۲۰ تا ۳۰ درصدی

🔰 با همکاری نشر پازینه و

💠 موسسه فردوسی توسی

⏳ زمان نمایشگاه مجازی کتاب:

🗓️ ۵ تا ۲۵ اسفند ۱۳۹۹

🔶 جشن اسپندگان ایرانی تا

🔸 جشن پایان سرایش شاهنامه فردوسی

🔷 نمایشگاه مجازی کتاب پازینه؛ یادآور پاکی‌ها

🔹 پشتیبان فرهنگ، هنر، تاریخ و تمدن پارسی

✅ با پیشنهاد یک‌صد کتاب فرهنگ و تمدن پارسی

🌐 به فرهنگ‌دوستان و ایران‌دوستان

☎️ سفارش تلفنی:

🕰️ ساعت پاسخگویی از ساعت ۱۴ تا ۱۸

۰۲۱۶۶۹۶۱۵۲۲

📲 سفارش واتساپی:

۰۹۱۲۳۵۸۲۸۳۴

🖥️ آگاهی کامل از کتاب‌های نمایشگاهی در پایگاه خبری شاهنامه

www.shahnamehnews.ir

----------------------------------------

📚 بخش (۴) نمایشگاه مجازی

💠 کتاب‌های زبان‌های باستانی ایرانی

۱- اصول دستور زبان سومری و تاریخ و باستان شناسی/ فریدون عباسی

۲- فرمان‌های شاهنشاهان هخامنشی؛ آموزش نخستین کتاب مستند و علمی خط میخی / رلف نارمن

۳- فرمان‌های شاهنشاهان هخامنشی به زبان‌های لاتین؛ به سه زبان انگلیسی، فرانسوی و آلمانی

۴- کتیبه‌های پهلوی اشکانی با طراحی گرافیکی و نمودار الفبا / دکتر داریوش اکبرزاده

۵- واژه نامه سنگ نبشته‌های پارسی باستان؛ راهنمای نشانه‌های آوایی خط میخی / دکتر بشیر جم

۶- فرهنگ گویش لری/ محمد نظری

۷- حروف رمزی در فرهنگ و تمدن ایران / عیسی صفری

۸- واژگان کاربردی باستان شناسی/ ماندانا کرمی

۹- زبان اورارتو/ دکتر حمیده بحرانیان

۱۰- سنگ نبشته‌های کرتیر موبدان موبد / دکتر داریوش اکبرزاده

۱۱- فرهنگنامه زفان گویا و جهان پویا / دکتر حبیب‌اله طالبی

۱۲- ساخت آوایی و دستور زبان لری/ کرم علیرضایی

📚 نمایشگاه مجازی کتاب

📖 ویژه هزاره شاهنامه فردوسی

🧮 با تخفیف ۲۰ تا ۳۰ درصدی

🔰 با همکاری نشر پازینه و

💠 موسسه فردوسی توسی

⏳ زمان نمایشگاه مجازی کتاب:

🗓️ ۵ تا ۲۵ اسفند ۱۳۹۹

🔶 جشن اسپندگان ایرانی تا

🔸 جشن پایان سرایش شاهنامه فردوسی

🔷 نمایشگاه مجازی کتاب پازینه؛ یادآور پاکی‌ها

🔹 پشتیبان فرهنگ، هنر، تاریخ و تمدن پارسی

✅ با پیشنهاد یک‌صد کتاب فرهنگ و تمدن پارسی

🌐 به فرهنگ‌دوستان و ایران‌دوستان

☎️ سفارش تلفنی:

🕰️ ساعت پاسخگویی از ساعت ۱۴ تا ۱۸

۰۲۱۶۶۹۶۱۵۲۲

📲 سفارش واتساپی:

۰۹۱۲۳۵۸۲۸۳۴

🖥️ آگاهی کامل از کتاب‌های نمایشگاهی در پایگاه خبری شاهنامه

www.shahnamehnews.ir

-------------------------------------------

📚 بخش (۵) نمایشگاه مجازی

💠 کتاب‌های باستان شناسی ایرانی

۱- باستان شناسی و تاریخ هنر در دوران مادی‌ها و پارسی‌ها / ویلیام کالیکان (برگردان: گودرز اسعد بختیاری)

۲- آثار گنجینه جیرفت / صدیقه پیران

۳- آثار گنجینه زیویه / مهتا شیخی

۴- زیورآلات گنجینه لرستان / آناهیتا همتی‌پور

۵- هشتاد سال باستانی شناسی ایران / یوسف حسن زاده و سیما میری

۶- تخت جمشید؛ راهنمای کلاسیک و مستند / ابوالحسن نجف زاده

۷- فرمان کوروش بزرگ / علی اصغر شریعت زاده

۸- جغرافیای تاریخی ایران زمین / دکتر فریدون آورزمانی

۹- شهر استخر؛ نقش رستم، نقش شهریاران آثار و جغرافیای دشت مرودشت / دکتر ابوالحسن نجف زاده و نجمه ابراهیمی

۱۰- آثار ایرانی موجود در کاخ موزه ارمیتاژ سن پترزبورگ روسیه / صالحی

۱۱- هبوط انسان در ادیان از دیدگاه باستان شناسی / مجتبی باقرشاهی

📚 نمایشگاه مجازی کتاب

📖 ویژه هزاره شاهنامه فردوسی

🧮 با تخفیف ۲۰ تا ۳۰ درصدی

🔰 با همکاری نشر پازینه و

💠 موسسه فردوسی توسی

⏳ زمان نمایشگاه مجازی کتاب:

🗓️ ۵ تا ۲۵ اسفند ۱۳۹۹

🔶 جشن اسپندگان ایرانی تا

🔸 جشن پایان سرایش شاهنامه فردوسی

🔷 نمایشگاه مجازی کتاب پازینه؛ یادآور پاکی‌ها

🔹 پشتیبان فرهنگ، هنر، تاریخ و تمدن پارسی

✅ با پیشنهاد یک‌صد کتاب فرهنگ و تمدن پارسی

🌐 به فرهنگ‌دوستان و ایران‌دوستان

☎️ سفارش تلفنی:

🕰️ ساعت پاسخگویی از ساعت ۱۴ تا ۱۸

۰۲۱۶۶۹۶۱۵۲۲

📲 سفارش واتساپی:

۰۹۱۲۳۵۸۲۸۳۴

🖥️ آگاهی کامل از کتاب‌های نمایشگاهی در پایگاه خبری شاهنامه

www.shahnamehnews.ir

--------------------------------------------

📚 بخش (۶) نمایشگاه مجازی

💠 کتاب‌های تاریخ و تمدن ایرانی

۱- تمدن هخامنشی / دکتر علی سامی

۲- تمدن ساسانی/ دکتر علی سامی

۳- پرسپولیس / امیرحسین اکبری

۴- نقوش اقوام شاهنشاهی هخامنشی / گرلد والرز (برگردان: دورا آسمودا خوبنظر)

۵- مدیریت جهانی هخامنشی / ابوالحسن نجف زاده

۶- نقش رستم و نقش رجب / کاظم بازوبندی

۷- ایران از پارینه سنگی تا پایان ساسانی به همراه تصاویر اشیای تاریخی / ماندانا کرمی

۸- اطلس رنگی فسیل‌های ایران؛ دو زبانه / فرشاد قانع

۹- مساجد اولیه ایران؛ از آغاز تا دوره حکومت سلجوقیان / فرامرز نجد سمیعی

۱۰- هنر ساسانی / فریدون آورزمانی

۱۱- نامه خسروان؛ داستان پادشاهان پارس از آغاز تا پایان ساسانیان / جلال الدین میرزا

۱۲- پاسارگاد شهر کوروش / ابوالحسن نجف زاده

۱۳- درفش شهباز نشان / مهرزاد بختیاری منش

۱۴- ایران در عهد اشکانیان / جلال دیلمقانی

۱۵- مفهوم چپ و راست در اساطیر شاهنامه / محبوبه خدایی

۱۶- کوروش نامه / عباس خلیلی

۱۷- جشن‌های ملی ایرانیان / دکتر رضا دشتی

📚 نمایشگاه مجازی کتاب

📖 ویژه هزاره شاهنامه فردوسی

🧮 با تخفیف ۲۰ تا ۳۰ درصدی

🔰 با همکاری نشر پازینه و

💠 موسسه فردوسی توسی

⏳ زمان نمایشگاه مجازی کتاب:

🗓️ ۵ تا ۲۵ اسفند ۱۳۹۹

🔶 جشن اسپندگان ایرانی تا

🔸 جشن پایان سرایش شاهنامه فردوسی

🔷 نمایشگاه مجازی کتاب پازینه؛ یادآور پاکی‌ها

🔹 پشتیبان فرهنگ، هنر، تاریخ و تمدن پارسی

✅ با پیشنهاد یک‌صد کتاب فرهنگ و تمدن پارسی

🌐 به فرهنگ‌دوستان و ایران‌دوستان

☎️ سفارش تلفنی:

🕰️ ساعت پاسخگویی از ساعت ۱۴ تا ۱۸

۰۲۱۶۶۹۶۱۵۲۲

📲 سفارش واتساپی:

۰۹۱۲۳۵۸۲۸۳۴

🖥️ آگاهی کامل از کتاب‌های نمایشگاهی در پایگاه خبری شاهنامه

www.shahnamehnews.ir

--------------------------------------------

📚 بخش (۷) نمایشگاه مجازی

💠 کتاب‌های سکه‌های تاریخی ایرانی

۱- نخستین راهنمای کتاب جامع سکه در ایران / علی اصغر شریعت زاده

۲- سکه‌های شاهان هخامنشی/ یوسف افتخاری

۳- سکه‌های ساسانی/ امین امینی

۴- سکه‌های باختر شرق ایران زمین / یوسف افتخاری

۵- سیر دنانیر در تاریخ پولی ایران / منصوره وثیق

۶- سکه‌های دوره صفویه / فرزانه قائینی

۷- سکه‌های طبرستان، گرگان و استرآباد / اسداله معطوفی

۸- سکه‌های پهلوی / عبدالعزیز حق صفت

۹- سکه‌های ایران پیش از اسلام موزه مرکزی آستان قدس رضوی / امین امینی

۱۰- سکه‌های دوره فترت دوره گذار از ساسانی به اسلامی/ امین امینی و سرگئی داشکف

۱۱- سکه‌ شناسی شاهان افشار / دکتر یوسف افتخاری

۱۲- سکه شناسی شاهان زند / دکتر یوسف افتخاری

۱۳- سکه شناسی شاهان خاراسن/ دکتر یوسف افتخاری

۱۴- واحدهای پولی دوره قاجار

📚 نمایشگاه مجازی کتاب

📖 ویژه هزاره شاهنامه فردوسی

🧮 با تخفیف ۲۰ تا ۳۰ درصدی

🔰 با همکاری نشر پازینه و

💠 موسسه فردوسی توسی

⏳ زمان نمایشگاه مجازی کتاب:

🗓️ ۵ تا ۲۵ اسفند ۱۳۹۹

🔶 جشن اسپندگان ایرانی تا

🔸 جشن پایان سرایش شاهنامه فردوسی

🔷 نمایشگاه مجازی کتاب پازینه؛ یادآور پاکی‌ها

🔹 پشتیبان فرهنگ، هنر، تاریخ و تمدن پارسی

✅ با پیشنهاد یک‌صد کتاب فرهنگ و تمدن پارسی

🌐 به فرهنگ‌دوستان و ایران‌دوستان

☎️ سفارش تلفنی:

🕰️ ساعت پاسخگویی از ساعت ۱۴ تا ۱۸

۰۲۱۶۶۹۶۱۵۲۲

📲 سفارش واتساپی:

۰۹۱۲۳۵۸۲۸۳۴

🖥️ آگاهی کامل از کتاب‌های نمایشگاهی در پایگاه خبری شاهنامه

www.shahnamehnews.ir

----------------------------------------------

📚 بخش (۸) نمایشگاه مجازی

💠 کتاب‌های سنگ‌های قیمتی ایرانی

۱- فیروزه / نوشین فراحمدی

۲- مروارید / فرشاد کیوانی

۳- راهنمای جامع طلا / فرشاد کیوانی و میلاد درجه

۴- راهنمای جامع الماس

۵- کتاب زرین؛ آموزش جامع طلا و جواهر سازی / سعید خواجه زاده

۶- بلورها / رضا قلی

۷- کلیات هنر گوهر نشانی؛ مخراج کاری جلد ۱ و ۲ و ۳

۸- فرهنگ جامع جواهر شناسی / دکتر داریوش ادیب

۹- سنگ‌های قیمتی جهان / رویا یحیوی

۱۰- راهنمای مصور و جامع سنگ‌های قیمتی / کال هال (برگردان: محمدحسن عرب اسدی)

۱۱- گوهرهای شگفت انگیز جهان / دکتر داریوش ادیب

📚 نمایشگاه مجازی کتاب

📖 ویژه هزاره شاهنامه فردوسی

🧮 با تخفیف ۲۰ تا ۳۰ درصدی

🔰 با همکاری نشر پازینه و

💠 موسسه فردوسی توسی

⏳ زمان نمایشگاه مجازی کتاب:

🗓️ ۵ تا ۲۵ اسفند ۱۳۹۹

🔶 جشن اسپندگان ایرانی تا

🔸 جشن پایان سرایش شاهنامه فردوسی

🔷 نمایشگاه مجازی کتاب پازینه؛ یادآور پاکی‌ها

🔹 پشتیبان فرهنگ، هنر، تاریخ و تمدن پارسی

✅ با پیشنهاد یک‌صد کتاب فرهنگ و تمدن پارسی

🌐 به فرهنگ‌دوستان و ایران‌دوستان

☎️ سفارش تلفنی:

🕰️ ساعت پاسخگویی از ساعت ۱۴ تا ۱۸

۰۲۱۶۶۹۶۱۵۲۲

📲 سفارش واتساپی:

۰۹۱۲۳۵۸۲۸۳۴

🖥️ آگاهی کامل از کتاب‌های نمایشگاهی در پایگاه خبری شاهنامه

www.shahnamehnews.ir

-------------------------------------

📚 بخش (۹) نمایشگاه مجازی

💠 کتاب‌های ویژه خانواده‌های ایرانی

۱- راهنمای عملی غلبه بر اضطراب و هراس / مارتین آنتولی (برگردان: بهزاد رحمتی)

۲- توانبخشی در اختلالات ژنتیک

۳- جادوی باور / کلود مایرون بریستول (برگردان: عباس سلیمانی)

۴- جان روح / گری زوکاو

۵- رازهای کسب ثروت / امیر بهنام

۶- فقط گوش کن / دکتر مارک گل استون (برگردان: بهزاد رحمتی)

۷- خانواده درمانی / دکتر سوسن سیف و دکتر مهرانگیز شعاع کاظمی

۸- من می‌توانم / لوبیز هی (برگردان: امیر بهنام)

۹- راز اما / باربارا تیلور (برگردان: منصوره بی‌طرف)

۱۰- راز کامیابی / جیمز آرتور ری (برگردان: مهندس امیر بهنام)

۱۱- اعتمادسازی برای مدارس بهتر / جولی کوچانک (برگردان: دکتر مهرانگیز شعاع کاظمی)

۱۲- روان درمانی وجودی؛ درمان فردی و گروهی/ دکتر علی محمد نظری و دکتر سعید ضرغامی

۱۳- مهارت‌های ارتباطی در عرصه علوم توانبخشی / نفیسه شریعت زاده

۱۴- ۱۰۱ نکته برای زندگی بهتر / پیتر بروک (برگردان: امیر بهنام)

📚 نمایشگاه مجازی کتاب

📖 ویژه هزاره شاهنامه فردوسی

🧮 با تخفیف ۲۰ تا ۳۰ درصدی

🔰 با همکاری نشر پازینه و

💠 موسسه فردوسی توسی

⏳ زمان نمایشگاه مجازی کتاب:

🗓️ ۵ تا ۲۵ اسفند ۱۳۹۹

🔶 جشن اسپندگان ایرانی تا

🔸 جشن پایان سرایش شاهنامه فردوسی

🔷 نمایشگاه مجازی کتاب پازینه؛ یادآور پاکی‌ها

🔹 پشتیبان فرهنگ، هنر، تاریخ و تمدن پارسی

✅ با پیشنهاد یک‌صد کتاب فرهنگ و تمدن پارسی

🌐 به فرهنگ‌دوستان و ایران‌دوستان

☎️ سفارش تلفنی:

🕰️ ساعت پاسخگویی از ساعت ۱۴ تا ۱۸

۰۲۱۶۶۹۶۱۵۲۲

📲 سفارش واتساپی:

۰۹۱۲۳۵۸۲۸۳۴

🖥️ آگاهی کامل از کتاب‌های نمایشگاهی در پایگاه خبری شاهنامه

www.shahnamehnews.ir


دیدگاه خود را بیان کنید